Az első decemberi postom az egyik kedvencemről, a sült kelbimbóról szól. Ez az a zöldség, amiből sült vagy pirított formában bármennyit meg tudnék enni. Az alábbi meleg salátát összedobhatjátok gyors, serpenyős vacsorának, de olyan finom és különleges együtt, hogy karácsonyi előételként is megállja a helyét.
Hozzávalók (4 adaghoz):
50 dkg kelbimbó
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj (lm)
tört chili
só
20 db megtisztított, előfőzött garnélafarok
1 gránátalma
lime, friss koriander
A kelbimbókat megtisztítjuk, a nagyobbakat félbevágjuk. Forrásban lévő vízbe dobjuk, és 3-4 perc alatt előfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és leszárítjuk.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, rátesszük a vajat, megszórjuk egy kevés tört chilivel. Beleszórjuk a kelbimbókat, és forgatva, rázogatva addig sütjük, amíg szép színt kapnak. Beletesszük a garnélafarkakat, megsózzuk, és további 2 percig pirítjuk.
Melegen, gránátalmamagokkal összekeverve, lime-mal meglocsolva, friss korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.