Csigó Zita gasztroblogja

Sült kelbimbósaláta garnélával

Advent nálam - december 1. / gluténmentes, laktózmentes recept

2016. december 01. - Csigó Zita

december.jpg

Az első decemberi postom az egyik kedvencemről, a sült kelbimbóról szól. Ez az a zöldség, amiből sült vagy pirított formában bármennyit meg tudnék enni. Az alábbi meleg salátát összedobhatjátok gyors, serpenyős vacsorának, de olyan finom és különleges együtt, hogy karácsonyi előételként is megállja a helyét.

2016_12_01_4247_lores.jpg

Hozzávalók (4 adaghoz):

50 dkg kelbimbó

1 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál vaj (lm)

tört chili

20 db megtisztított, előfőzött garnélafarok

1 gránátalma

lime, friss koriander

A kelbimbókat megtisztítjuk, a nagyobbakat félbevágjuk. Forrásban lévő vízbe dobjuk, és 3-4 perc alatt előfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és leszárítjuk.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, rátesszük a vajat, megszórjuk egy kevés tört chilivel. Beleszórjuk a kelbimbókat, és forgatva, rázogatva addig sütjük, amíg szép színt kapnak. Beletesszük a garnélafarkakat, megsózzuk, és további 2 percig pirítjuk. 

Melegen, gránátalmamagokkal összekeverve, lime-mal meglocsolva, friss korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.

süti beállítások módosítása