Csigó Zita gasztroblogja

Rózsaborsos rizskeksz

Advent nálam - december 2. / gluténmentes recept

2016. december 02. - Csigó Zita

dec2.jpg

2016_12_02_4254_lores.jpg

Hozzávalók (12 darabhoz):

18 dkg rizsliszt

1 késhegynyi sütőpor

2 dkg kókuszreszelék

1 teáskanál rózsabors

10 dkg vaj

6 dkg cukor (házi vaníliás cukrot használtam)

2 db tojás

fél dl olaj vagy olvasztott kókuszzsír

A rizslisztben elkeverjük a sütőport, a kókuszreszeléket és a megtört rózsaborsot. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, valamint az olajat vagy kókuszzsírt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 12 részre osztjuk, kigömbölygetjük, majd kissé ellapítjuk.

Egymástól 2-3 cm távolságban (sütőpapírral leterített) sütőlemezre helyezzük a kekszeket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük. Kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, hűlés közben még szilárdulni fog az állaguk.

2016_12_02_4251_lores.jpg

2016_12_02_4253_lores.jpg

süti beállítások módosítása