Mézes/kalács/puding

Advent nálam - december 8. / Ünnepi reggelekre

2016. december 08. - Csigó Zita

dec8.jpg

A könyvbe sósan készítettem kalács- (kenyér)pudingot. Ez a verzió most nem mentes, ott viszont gm kenyérből és lm tejjel készült egy hasonlóan finom puding, szóval mentesen se féljetek kipróbálni!

2016_12_08_4372_lores.jpg

Hozzávalók (6 személyre):

1 fonott kalács

1 evőkanál vaj

6 dl tej

6 tojás

15 dkg cukor

1 evőkanál mézesfűszer

2 evőkanál vaníliás pudingpor

10 dkg aszalt áfonya

A kalácsot feldaraboljuk, a sütőtálat kikenjük vajjal. A tejbe beleütjük a tojásokat, felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a mézesfűszert és a pudingport. Egy keveset a sütőtál aljába öntünk, belepakoljuk a kalácsszeleteket, majd ráöntjük a maradék tejet úgy, hogy a kalácsszeleteket teljesen átjárja. 

A sütőtálat 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 percet sütjük, ezt követően rászórjuk az aszalt áfonyát, letakarjuk alufóliával, majd további kb. 30 percre (szilárdulásig) visszatoljuk a sütőbe. Porcukorral meghintve tálaljuk.