Hozzávalók (egy 18 cm átmérőjű kerek formához):
15 dkg sushi vagy rizottó rizs
25 dkg édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 marék spenótlevél
só, őrölt fehér bors
reszelt szerecsendió
25 dkg kelkáposzta
20 dkg sárgarépa
4 db tojás
2 gerezd fokhagyma
A rizst 6 dl vízben megfőzzük, majd félretesszük hűlni. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, kiterítjük egy sütőpapírral leterített sütőlemezen, majd 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Szintén megvárjuk, míg kihűl, ezt követően pürésítjük.
Egy nagy wokban felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, és a megmosott, megszárított, leszárazott és felcsíkozott spenótleveleket megfonnyasztjuk rajta. Közben sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Mikor elkészült, kiöntjük a wokból. A maradék olajat felhevítjük a wokban, majd a megtisztított, felcsíkozott kelkáposztát kevés sóval roppanósra sütjük rajta.
A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük.
A főtt rizst összekeverjük az édesburgonyapürével, a párolt spenóttal és kelkáposztával, a lereszelt répával, a tojássárgájákkal. Megsózzuk, hozzáreszeljük a megtisztított fokhagymát, végül óvatosan, lapáttal beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. 10 percet állni hagyjuk, majd kiszedjük a formából.