Narancsos édesburgonyalekvár

Advent nálam - december 21. / Hozzáadottcukor-mentes* recept

2016. december 23. - Csigó Zita

*Kandírozott narancs hozzáadása nélkül

dec21.JPG

2016_12_23_4651_lores.jpg

Hozzávalók (egy nagyobb üveghez):

50 dkg édesburgonya (tisztítva mérve)

2 dl narancslé

1 vaníliarúd kikapart magjai

1 mokkáskanál mézesfűszer-keverék

1 fahéjrúd

1 csillagánizs

1 bionarancs lereszelt héja

fél citrom kifacsart leve

1 kis marék kandírozott narancshéj (elhagyható)

A meghámozott, felkockázott édesburgonyát a narancslében feltesszük főni. Hozzáadjuk a vaníliamagokat, a mézesfűszert, az egész fűszereket, a narancshéjat és a citromlevet, felforraljuk, majd lassú tűzön, fokozatos vízpótlással puhára főzzük.

Mikor elkészült, kivesszük az egész fűszereket, hozzáöntjük a kandírozott narancshéjat, és még egyet forralunk rajta. Forrón csírátlanított üvegbe töltjük, lezárjuk, az üveget felfordítva hagyjuk kihűlni a lekvárt. Karácsonyi reggelekre, kalács mellé tökéletes. :)