Csigó Zita gasztroblogja

Kókuszos-őszibarackos dutch baby

gluténmentes, laktózmentes recept

2017. augusztus 31. - Csigó Zita

... Vagy sült palacsinta, ha klasszikusan nézzük, nincs sok köze a dutch baby receptjéhez. Ellenben mentes, nagyon kókuszos, és én egyébként is teljesen oda vagyok ezekért a szépséges, habkönnyű desszertekért. Nyárbúcsú kapcsán pláne esedékes, süssétek meg őszibarackkal, hétvégi reggelinek tökéletes.

2017_08_31_001729.jpg

Hozzávalók (4 adaghoz):

3 dl (híg) kókusztej

3 nagy tojás

3 evőkanál nádcukor + a szóráshoz

5 dkg kókuszreszelék

8 dkg rizsliszt

kókuszzsír a forma kikenéséhez

1 nagy őszibarack 

kókuszchips, opcionálisan porcukor (csak a fotó kedvéért :) )

2017_08_31_001725.jpg

A kókusztejben lazán elkeverjük a tojásokat és a cukrot. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a rizslisztet, majd az egészet simára keverjük. Egy közepes méretű, sütőbe tehető serpenyőt vagy sütőtálat vékonyan kikenünk kókuszzsírral, majd beleöntjük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

Közben a barackot megmossuk, vékonyan felszeleteljük. Mikor a palacsinta felül éppen kérget kap, rátesszük a barackszeleteket, és megszórjuk egy kevés nádcukorral. Tovább sütjük (és kicsit grillezzük) teljes szilárdulásig. Kókuszchips mindenképp jöjjön a tetejére díszítésnek, a porcukor opcionális, de szép. :)

2017_08_31_001731.jpg

süti beállítások módosítása