Színes és fűszeres, a pak-choi így készítve pedig annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni!
A stylinghoz Pastel Handmade Ceramics kerámiákat használtam.
Hozzávalók (6 darabhoz):
A tacóhoz:
15 dkg barna rizs
1 teáskanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis chilipaprika
1 csapott teáskanál fajita (tex-mex) fűszerkeverék
2 nagy marék bébispenót
20 dkg vörös Kidney bab (konzerv)
15 dkg bébikukorica
1 kápiapaprika
6 db taco shell
korianderzöld
A pak choi-hoz:
2 db zsenge pak choi
1 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 kávéskanál tört chili
fél citrom kifacsart leve
só
A barna rizst puhára főzzük, majd félretesszük.
Közben egy serpenyőben felhevítjük a töltelékhez az olajat, majd a megtisztított, finomra aprított hagymákat üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a kimagozott, kierezett, finomra vágott chilit és a fűszerkeveréket, átkeverjük. Rátesszük a megmosott bébispenótot, a lecsepegtetett babot, a feldarabolt bébikukoricát és a kis kockákra vágott kápiát, összepirítjuk, majd elkeverjük a főtt rizzsel.
A pak-choi-t megmossuk, darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megpucolt, finomra aprított fokhagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a chilit és a zöldséget, hozzáöntjük a citromlevet, megsózzuk, majd alaposan lepirítjuk.
A rizses tölteléket a taco shellekbe kanalazzuk, tetejüket megszórjuk korianderrel, és mellé tálaljuk a pirított pak-choi-okat.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!