Csigó Zita gasztroblogja

Színes zöldséges-narancsos quinoa

gluténmentes, laktózmentes recept

2017. november 25. - Csigó Zita

Nagyon szeretem azokat a főételnek is simán beillő salátákat, amelyekben keverednek a sült és nyers zöldségek, gyümölcsök. Most egy télies verzió következik, hiszen attól, hogy nincs tele a piac paradicsommal és uborkával, még egyáltalán nem kell lemondanunk a salátákról, sőt!

2017_11_25_003981.jpg

Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz):

10 dkg quinoa

3 közepes méretű (színes) sárgarépa

10 dkg zellergumó

1 teáskanál szezámolaj

1 gerezd fokhagyma

2 cm friss gyömbér

só, őrölt fekete bors

2 kisebb narancs

1 szál szárzeller

fekete szezámmag

A quinoát alaposan átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. A zellergumót és a répákat megtisztítjuk, a zellerből kis hasábokat vágunk, a répákat először hosszában félbevágjuk, majd zöldséghámozóval hosszú, vékony csíkokra szeljük. Egy nagy wokban felhevítjük az olajat, rádobjuk először a zellert, majd ha már picit megpuhult, a répákat. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, sózzuk, borsozzuk, és rázogatva átsütjük. Végül hozzákeverjük a főtt quinoát.

A narancsot meghámozzuk, belső élüktől kezdve ollóval körben átvágjuk a hártyát a gerezdeken, majd óvatosan "kicsomagoljuk" a gyümölcsöt. A szárzellert megmossuk, felkarikázzuk. Összeforgatjuk a quinoás zöldségekkel, fekete szezámmal megszórva tálaljuk.

2017_09_01_001764.jpg

Kerámiák: Pastel Handmade Ceramics

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

 

süti beállítások módosítása