Kínai ötfűszeres palacsinta

December 2. / gluténmentes recept

2017. december 02. - Csigó Zita

ice_cream_party_1.png

Tökéletes hangolódás a karácsonyra, ha az első decemberi vasárnapot kínai ötfűszeres palacsintával indítjuk. Ez a fűszerkeverék (fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, szecsuáni bors és édeskömény) számomra a telet, a karácsonyt idézi meg mind illatában, mind pedig ízében, főleg almával kombinálva.

2017_11_27_004046.jpg

Hozzávalók (12 darabhoz):

1 közepes méretű alma (kb. 10-12 dkg tiszta súly)

1 tojás

10 dkg görög joghurt

0,5 dl tej

1-2 teáskanál nádcukor

7 dkg rizsliszt

3 dkg zabpehely

fél csomag sütőpor

fél kávéskanál kínai ötfűszer-keverék

kókuszzsír a sütéshez

Az almát meghámozzuk, húsát egy tálba reszeljük, a levét nem nyomkodjuk ki. Hozzákeverjük a tojást, a tejet és a nádcukrot. A rizslisztet összekeverjük a megőrölt zabpehellyel, a sütőporral és a fűszerrel, majd az almás keverékhez adjuk. Kókuszzsíron kis palacsintákat sütünk a masszából. Savanykás narancslekvárral a legfinomabb!

2017_11_27_004045.jpg

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!