Graham lisztes-áfonyás keksz

December 7. / Töltsétek a kekszes dobozt!

2017. december 07. - Csigó Zita

Nincs karácsony ezernyi keksz és ezernyi aranyosnál aranyosabb sütiszaggató nélkül! Több kekszes recept volt az elmúlt években a blogon, illetve lesz most is, elsőként jöjjön egy graham lisztes recept. 

ice_cream_party_6.png

2017_11_27_004050.jpg

Hozzávalók (1 nagy tepsi közepes méretű kekszhez):

10 dkg graham liszt

6 dkg vaj

3 dkg (nyírfa)cukor

1 vaníliarúd kikapargatott magjai

fél tojás

3 dkg durvára tört dió

3 dkg cukrozatlan aszalt áfonya

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliamagokat és a tojást. Elkezdjük összegyúrni, közben hozzáadjuk a diót és az áfonyát, ha szükséges, egészen kevés vizet önthetünk a tésztához. Miután összeállt, fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 2 mm vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük a kekszeket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A sütőlemezen hagyjuk kihűlni.

2017_11_27_004047.jpg

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!