Nekem ez a téli Oktogon illata, amit annyira jó otthon is megidézni. Fahéj helyett most picit összetettebb ízeket szerettem volna, ezért használtam mézesfűszert. Elronthatatlan és nagyon cuki karácsonyi gasztroajándék!
Hozzávalók (egy közepes méretű üveghez):
9 dkg nádcukor
kb. 0,4 dl víz
20 dkg földimogyoró
2 nagy csipet mézeskalács-fűszerkeverék
A nádcukrot vastag aljú serpenyőbe szórjuk, miután megolvadt, hozzáadjuk a vizet, a mogyorót és a fűszert. Folyamatosan kevergetjük, amíg el nem párolog a víz, és a sűrű "massza" rá nem tapad a mogyorószemekre.
A bevont mogyorószemeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, többször átkeverjük, és megvárjuk, hogy megszáradjanak.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!