Narancsos csokikrém

December 15. / gluténmentes recept

2017. december 15. - Csigó Zita

Nem diétás, ellenben pici adag is bőven elég ebből a narancsos csokikrémből. Csak jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokiból készítsétek! Aki lágyítana a desszerten (és egyben növelné a mennyiségeket), tejszínhabos mascarponéval vagy túrókrémmel, babapiskótával, kekszmorzsával, alkoholba áztatott aszalt gyümölcsökkel poharakba rétegezheti a csokit. És díszítsetek, a karácsonyi desszertekben ez az egyik legjobb! :)

15.png

2017_11_27_004054.jpg

Hozzávalók (4 pici adaghoz):

12 dkg étcsoki

1,2 dl cukrozatlan habtejszín

3 evőkanál savanykás narancslekvár

5 dkg kandírozott narancskocka

1/2 vaníliarúd kikapargatott magjai

15 dkg mascarpone

szórócukrok a díszítéshez

Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk a tejszínnel. Hozzáadjuk a narancslekvárt, a narancskockát és a vaníliamagokat, majd kevergetve pár percet főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és megvárjuk, hogy minimum langyosra hűljön. Ekkor hozzáforgatjuk a mascarponét, majd kis tálkákba adagoljuk. Teljes hűlés után hűtőbe tesszük, a tetejüket csak közvetlenül tálalás előtt díszítjük meg a szórócukrokkal.

2017_11_28_004055.jpg

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!