Aprósütik karácsonyra

December 22. / ...és nemcsak karácsonyra!

2017. december 22. - Csigó Zita

ice_cream_party_23.png

Az idei visszaszámlálós posztokban hetek óta ajánlok nektek karácsonyi recepteket. Tegnap a klasszikusabb vonal jegyében elkészült újabb pár aprósüti a sütis dobozokba, ha valaki még keres receptet vagy éppen a már megfogyatkozott sütiállományt pótolná, gyorsan görgessen lejjebb! :)

A blogon pár nap kikapcs után ismét várlak titeket, fókuszban a szilveszterrel. 

A képek stylingjához csodás Keramihacker tányérokat és karácsonyfadíszeket használtam. <3 

2017_12_23_004812.jpg

Kókuszos pufi (gluténmentes recept)

Hozzávalók (12 darabhoz):

2 közepes méretű tojásfehérje

8 dkg porcukor

1 zacskó vaníliás cukor

14 dkg kókuszreszelék

1 csipet só

A tojásokat kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a kétféle cukrot. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a sót. Cső nélküli habzsákba töltjük, majd egymástól pár cm távolságra kis halmokat nyomunk a masszából egy sütőpapírral leterített sütőlemezre. 150 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megkeményednek a kis pufik. 

Önmagában is finom, én most olvasztott fehér csokival vontam be, és szórócukrokkal, csokival díszítettem.

Mézesfűszeres keksz

Hozzávalók (1 nagyobb sütőlemezhez):

15 dkg liszt

8 dkg vaj

4 dkg cukor

1 nagy vagy 2 közepes tojássárgája

0,3 dl tej

fél biocitrom lereszelt héja

1 kávéskanál mézesfűszer

 A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a tejet, a citromhéjat és a mézesfűszert. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük. A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük.

2017_12_23_004817.jpg

Földimogyorós linzer

Hozzávalók (16-18 darabhoz):

30 dkg liszt

20 dkg vaj

10 dkg cukor

1 zacskó vaníliás cukor

1 tojás

5 dkg pörkölt, őrölt földimogyoró (sótlan, bár sósból is izgalmas)

porcukor a szóráshoz

lekvár a töltéshez

 A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojást és az őrölt mogyorót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.  A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd azonos számú tele és lyukas szaggatóval kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. 

A kihűlt lyukas kekszeket megszórjuk porcukorral, majd összeragasztjuk egy-egy lekvárral megkent tele keksszel. Nálam nyáron készült cukormentes őszibaracklekvár került bele. :)

2017_12_23_004808.jpg

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!