Szilveszter 2017 - a legtutibb partikaja

Sült tarjás-koriandermajonézes szendvics

2017. december 31. - Csigó Zita

Köszönöm, hogy egész évben velem voltatok! Nagyon boldog új évet, sok-sok izgalmas munkát, finom ételt&italt, nyugodt percet, szeretteitekkel együtt töltött időt kívánok nektek! 

ice_cream_party_24.png

Én mára többek között ezzel a szendviccsel készültem, higgyétek el, nem csak szilveszterre tuti! 

2017_12_30_004844.jpg

Hozzávalók (6 szendvicshez):

30 dkg szeletelt tarja

1 teáskanál olívaolaj

2 evőkanál juharszirup

2 evőkanál mustár

1 nagyobb sárgarépa

1 evőkanál barnacukor

1 evőkanál balzsamecet

rozskenyér, majonéz, friss korianderzöld

A tarjaszeletek széleit bevagdossuk, majd forró serpenyőben, az olajon, 1-1 perc alatt kérget sütünk az oldalaikra. Ezután megkenjük a juharszirup, a mustár és egy kevés só keverékének a felével, majd alufóliával lefedett tepsibe tesszük. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk 3 órára, közben időnként megforgatjuk a hússzeleteket, és megkenjük a maradék páccal. 

A sárgarépát megtisztítjuk, felcsíkozzuk, majd marináljuk a barnacukor, a balzsamecet és annyi víz keverékébe, amennyi ellepi. 

Tálaláskor a felszeletelt rozskenyérre csíkozott tarját, marinált répát és aprított korianderrel elkevert majonézt halmozunk.

2017_12_31_004858.jpg

2017_12_31_004847.jpg