Kuszkuszos-túrós amerikai palacsinta

Helló, 2018!

2018. január 07. - Csigó Zita

Az év első posztja mi más lehetne mint palacsinta. Azt hiszem, lassan védjegyemmé válik, hogy időnként felbukkan tőlem magazinban vagy éppen a blogon egy palacsintarecept, amibe belepakolok mindent, ami nem egészen szokványos, végül viszont iszonyú finom lesz az eredmény. Hasonlók történtek most is, egy kis maradék kuszkusz adta az ötletet. A feltét most egyszerűen aszalt paradicsom és fokhagymás tejföl volt, de például egy finom kapribogyós tonhalkrémmel is nagyon el tudom képzelni ezeket a helyes kis palacsintákat.

2018_01_07_004930.jpg

2018_01_07_004936.jpg

2018_01_07_004932.jpg

Hozzávalók (12-14 darabhoz):

5 dkg kuszkusz

1 dl zöldségalaplé (vagy víz)

20 dkg áttört túró

2 tojás

kb. 1,5 dl tej

5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

1 teáskanál sütőpor

2 dkg parmezán sajt

10 dkg fekete olajbogyó

kevés olívaolaj a sütéshez

A kuszkuszt hőálló, lefedhető tálba szórjuk, majd felöntjük a forrásban lévő zöldségalaplével (vagy vízzel). Lefedjük, és negyed órát állni hagyjuk.

Közben az áttört túrót kikeverjük a tojásokkal és a tejjel. Beleszitáljuk a lisztet és a hozzákevert sütőport, majd ráreszeljük a sajtot. Kissé megsózzuk, végül összeforgatjuk a villával fellazított kuszkusszal és a lecsepegtetett, felkarikázott olajbogyókkal. Kevés felhevített olívaolajon, bő 1,5 evőkanálnyi adagokban kisütjük. Nem szakad, széles lapáttal könnyedén megfordítható a serpenyőben. Aszalt paradicsommal és fokhagymával ízesített tejföllel tálalhatjuk. 

2018_01_07_004935.jpg

desktop52.jpg

2018_01_07_004943.jpg

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!