Csigó Zita gasztroblogja

Fotózz otthon! kurzusok

2018. január 14. - Csigó Zita

Kérlek, hogy a megrendelő e-mailben neved és számlázási címed mellett tüntesd fel az általad választott kurzusokat! E-mail cím: info@csigozita.hu, a kurzusokkal kapcsolatos minden további részletért görgess lejjebb!

Letölthető, azaz egészen pontosan e-mailben megrendelhető kurzusaimat azoknak ajánlom, akik otthonukban, saját tempójukban szeretnének tanulni. Pár havonta kerülnek fel új kurzusok, anyagok más-más témában, de természetesen a korábbiak is elérhetőek, rendelhetőek maradnak. Mindezeket hobbi ételfotósoknak, bloggereknek szánom, nem helyettesítik a profi, akár végzettséget adó tanfolyamokat! Az egyes anyagok eszközigényét megtalálod az adott kurzus leírásában. Mielőtt megrendeled az adott kurzust, kérlek nézd meg a munkáim, fotóim, eddigi projektjeim! Akár a szakácskönyveimben, akár magazinokban, amelyekbe írok, akár itt a blogon vagy a honlapomon.

A kurzusok, anyagok nem rólam szólnak, de azokat az ismereteket, tapasztalatokat adják át, amelyeket az elmúlt évek alatt gyűjtöttem össze. A saját látásmódomon keresztül mutatom meg, hogy az ételfotó és food styling egyes területeiről hogyan vélekedek, illetve a több 100 fő részvételével lezajlott egyéni és csoportos workshopjaim, az azokon feltett kérdések szintén motiváltak az anyagok összeállításában, rendszerezésében. Ezekhez az anyagokhoz egyszeri megrendeléssel juthatsz hozzá, nevezhetjük akár e-booknak is őket.

Legyél biztos a megrendelésedben, nem szeretném, ha utólag csalódnál! Szubjektív terület az ételfotózás, food styling, ezt mindannyian tudjuk. Szeretném azonban, hogy jobban betekintést nyerj egy-egy kurzus nyelvezetébe, képi világába, azaz csak akkor rendelj, ha biztos vagy abban, hogy azt kapod, amire számítottál. Ezért rövidítésektől, kihagyásoktól és egyéb módosításoktól mentesen komplett oldalakat olvashatsz a leírás alatt az anyagokból. Kérlek, csak akkor dönts a megrendelés mellett, ha informatívnak érzed a bemutatott részleteket!

A 4 rendelhető kurzus a következő:

Kompozíciós alapok a még szebb ételfotókért I.

Kompozíciós alapok a még szebb ételfotókért II.

A food styling titkai

Dark&Moody ételfotók

A részletekért görgess lejjebb!

Kompozíciós alapok a még szebb ételfotókért I.

  • Álló, fekvő tájolású képek, négyzetes formátum és "szokatlan" arányú fotók
  • Szűk és tág képkivágás
  • Szögek
  • A mélységélesség értelmezése az előbbi pontokra vonatkozóan*

Eszközigény: fényképezőgép vagy telefon 

Terjedelem: 21 illusztrációs fotó, 22 000 karakter.

* Fényképezőgép használata esetén értelmezhető teljes körűen, azonban az összes terjedelemből ez a szakasz mindössze 1100 karakter. 

Ára: 5000 Ft+Áfa, konzultációs lehetőséggel.

Konzultálni az anyag megrendelését követően 6 hónap áll rendelkezésedre. A konzultáció egyszeri levélváltást jelent, mely kizárólagosan a tananyag tárgyával lehet kapcsolatos. Felteheted kérdéseidet, amire maximum egy héten belül választ kapsz tőlem (vagy ha ez esetleg csúszik, azt jelzem neked).

Nézz bele!

ke_pernyo_foto_2018-01-31_15_02_23.png

ke_pernyo_foto_2018-01-31_15_03_07.png

Kompozíciós alapok a még szebb ételfotókért II. 

  • Harmadolás
  • Rétegezés alulról felfelé és elölről hátrafelé
  • Érintések kérdése
  • Kicsi és nagy tárgyak egyszerre történő megjelenítése a kompozícióban
  • Színek és minták elemzése hangsúlyossági szempontból
  • Kevés kontra sok tárggyal felépített kompozíciók
  • Alap tárgyak és szokatlan elemek a kompozíciókban

Eszközigény: fényképezőgép vagy telefon.

Terjedelem: 43 illusztrációs fotó, 26 000 karakter.

Ára 5000 Ft+Áfa, konzultációs lehetőséggel.

Konzultálni az anyag megrendelését követően 6 hónap áll rendelkezésedre. A konzultáció egyszeri levélváltást jelent, mely kizárólag a tananyag tárgyával lehet kapcsolatos. Felteheted kérdéseidet, amelyre maximum egy héten belül választ kapsz tőlem (vagy ha ez esetleg csúszik, azt jelzem neked).

Nézz bele!

ke_pernyo_foto_2018-04-03_0_42_48.png

ke_pernyo_foto_2018-04-03_0_42_22.png

 

A food styling titkai

A food styling titkai

A fények és a csodás porcelánok, textilek, illetve egyéb dekorációs kiegészítők egyaránt rendkívül fontosak a szép ételfotókhoz, nem szabad azonban elhanyagolni a tálalás jelentőségét sem. Ebben az anyagban a "tányéron belülre" koncentrálunk, azaz megnézzük, hogy az egyes ételtípusokat milyen módon, trükkökkel lehet még szebben kitálalni.

  • A food styling alapvető eszközei
  • Levesek: krémlevesek és áttetsző levesek, levesbetétek és szórások kérdése
  • Főzelékek és raguk
  • Szendvicsek
  • "Kupacos" ételek: rövid és hosszú fajtájú tészták, szószok, gabonák és álgabonák, saláták
  • A "darabok" problémája: egy nagy kontra sok kicsi
  • Húsok
  • Rakott és tepsis ételek
  • Sütemények
  • Pohárkrémek, kásák, fagyik
  • Italok

Eszközigény: fényképezőgép vagy telefon

Terjedelem: 52 illusztrációs fotó, 32 000 karakter.

Ára: 5000 Ft+Áfa, konzultációs lehetőséggel.

Konzultálni az anyag megrendelését követően 6 hónap áll rendelkezésedre. A konzultáció egyszeri levélváltást jelent, mely kizárólagosan a tananyag tárgyával lehet kapcsolatos. Felteheted kérdéseidet, amire maximum egy héten belül választ kapsz tőlem (vagy ha ez esetleg csúszik, azt jelzem neked).

Nézz bele!

 

ke_pernyo_foto_2018-03-08_20_43_48.png

ke_pernyo_foto_2018-03-08_20_43_24.png

 

Dark&Moody ételfotók ételfotók

  • Csodás sötét tónusú ételfotók
  • Kellékek
  • Játék a fénnyel
  • Utómunka*

Eszközigény: alapfunkciók manuális állítására alkalmas fényképezőgép, valamint alapfokú fotózási ismeretek szükségesek (blende, záridő, iso, kelvin). Ezek hiányában is alkalmazhatók az anyagban bemutatott fényterelési trükkök, módszerek, de jóval kevesebb a játéktér.

*Photoshopot használok, ám ez a rész rövid, kiegészítő jellegű, és csak pár módosítást mutat be, plusz információként. Enélkül is teljes értékű a tananyag.

Terjedelem: 44 illusztrációs fotó,  16 000 karakter (a könnyebb olvashatóság érdekében jobban tagolt, a kép és a hozzá tartozó magyarázat mindig egy oldalra került).

Ára: 5000 Ft+Áfa, konzultációs lehetőséggel.

Konzultálni az anyag megrendelését követően 6 hónap áll rendelkezésedre. A konzultáció egyszeri levélváltást jelent, mely kizárólagosan a tananyag tárgyával lehet kapcsolatos. Felteheted kérdéseidet, amire maximum egy héten belül választ kapsz tőlem (vagy ha ez esetleg csúszik, azt jelzem neked).

Nézz bele!

ke_pernyo_foto_2018-02-01_2_02_08.png

ke_pernyo_foto_2018-02-01_2_02_35.png

 

Csak válaszd ki a neked tetsző kurzust, majd küldj egy megrendelő e-mailt az info@csigozita.hu címre! Kérlek mindenképpen tüntess fel egy nevet és egy postacímet, amire a számlát kiállíthatjuk! Mailedet visszaigazoljuk, és küldjük a részedre kiállított számlát. A fizetés átutalással lehetséges, cégünk banki adatait az ÁSZF végén találod. A címed semmilyen más célra nem használjuk fel. A  PDF formátumú (esetenként videós tartalommal kiegészített) tananyagot WeTransfer file-ban kapod meg. Megrendeléseddel kijelented, hogy az ÁSZF-et elfogadod. 

Konzultálni megrendelésedet követően 6 hónapig van lehetőséged az info@csigozita.hu címen, e-mailben. A konzultáció egyszeri levélváltást tartalmaz, és kizárólag az adott kurzussal állhat tartalmi kapcsolatban. 

ÁSZF 

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, és fizetési kötelezettséggel jár. Minderre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, Megrendeló a szerződést cégemmel, a Lumen Kiadó Kft.-vel köti. 

A fizetési kötelezettség kizárólag banki átutalással teljesíthető.

A szerződés tárgya az e-mailben megrendelt kurzus, tananyag. Időtartalma a megrendelés beérkezését követő 6 hónap, a szolgáltatás megrendelője ebben az időintervallumban tudja érvényesíteni a szolgáltatásban foglalt konzultációs lehetőségét. 

A megrendelést legkésőbb 48 órán belül visszaigazoljuk, majd a szolgáltatás díjának sikeres banki átutalását követően azonnal, de legkésőbb 48 órán belül teljesítjük. Amennyiben ez akadályba ütközik, azt előzetesen, a kurzuslistában jelöljük. 

Megrendelő személyes adatainak védelmében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései irányadóak. 

Tekintettel arra, hogy a termékek, azaz a tananyagok természetüktől fogva nem szolgáltathatók vissza, a fent hivatkozott Kormányrendelet 4. és 5. §-a szerinti elállási jog a Megrendelőt nem illeti meg (5. § c pont).

Szerzői jogok:

Valamennyi kurzus szerzői jogvédelem alatt áll, a jogok Csigó Zitát és a Lumen Kiadó Kft.-t illetik. A kurzusok a jogtulajdonos írásbeli engedélye nélkül sem részben, sem egészben nem másolhatók, sem elektronikus, sem mechanikus eljárással, ideértve a fénymásolást, számítógépes rögzítést is. A kurzusok felépítésére, a tematikák egészére szintén szerzői jog vonatkozik. Tilos a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni, azokat nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni.

Megrendelő konzultációra küldött fotói szerzői jogvédelem alatt állnak, a szerzői jogok a Megrendelőt illetik meg. 

A szolgáltató adatai:

Lumen Kiadó Kft.

1155 Budapest, Rákos út 219.

Számlaszám: 11709057-20000727, OTP Bank

Adószám: 23541429-2-42

Cégjegyzékszám: 01 09 177661

Kapcsolattartás és reklamáció: info@csigozita.hu

 

süti beállítások módosítása