Csokis-répás minikuglóf

gluténmentes recept

2018. március 31. - Csigó Zita

Az elmúlt években több magazinba és az Ízes életre is sütöttem klasszikus répatortát (apropó, az Ízesre készítettért katt ide, szerintem a legfinomabb ilyen sütim ever), ezért idén valami kissé eltérőben gondolkoztam. Így lett duplán csokis, mazsolás, kókuszos...és gluténmentes. (Gm diétában a díszítő csokitojások összetevőjét mindenképpen nézzétek meg!)

2018_03_31_007165.jpg

desktop123.jpg

2018_03_31_007169.jpg

2018_03_31_007160.jpg

Hozzávalók (mérettől függően 12-14 minikuglófhoz):

30 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)

20 dkg vaj

20 dkg étcsoki

4 tojás

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg kókuszreszelék

6 dkg rizsliszt

4 dkg sötét kakaópor

1 kávéskanál sütőpor

10 dkg mazsola

8-10 dkg fehér csoki

1 kávéskanál olaj

csokitojások a díszítéshez 

A répát megtisztítjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat az étcsokival vízgőz felett összeolvasztjuk, simára keverjük.

A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a kissé visszahűlt csokis vajat, majd belekeverjük a kókuszreszeléket, a rizslisztet, a kakaóport és a sütőport. Végül hozzáforgatjuk a reszelt répát és a mazsolát is.

A masszát szilikonos formába adagoljuk (hagyományos forma esetén először kivajazzuk), és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek a sütik.

A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. A sütikre csorgatjuk, megvárjuk, hogy teljesen megszilárduljon, majd ezután csokitojásokkal díszítjük a kuglófokat.

2018_03_31_007172.jpg

2018_03_31_007158.jpg

A styling szürke kerámiái Pastel Handmade Ceramics darabok.