Annyira szeretem a serpenyős ételeket. Felhevítjük, beleszórjuk, összepirítjuk, hogy aztán megkapjuk azokat a karakteres ízeket, amelyek a legegyszerűbb alapanyagokat is feldobják. Tegnap este, vásárlás közben futottam bele egy szép zacskó ceruzababba, így gyorsan átterveztem a hétvégére szánt posztot. Önmagában bőven elegendő szerintem, de süthettek mellé egy szelet natúr húst is. Vegetáriánus verzióban füstölt és/vagy csilis tofuval készíteném.
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg burgonya héjában megfőzve
50 dkg ceruzabab
só
1 evőkanál olívaolaj
1 kis darabka gyömbér
1 csokor újhagyma
25 dkg kolbász
25 dkg csiperkegomba
sumac
A főtt krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A babot megtisztítjuk, majd forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük, és pár perc alatt roppanósra főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük, leszárítjuk.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, rátesszük a finomra aprított gyömbért és az újhagyma felkarikázott fehér részét. Hozzáadjuk a félkarikára vágott kolbászt, majd ezt követi a krumpli, majd a gomba. Sumac-kal és kevés sóval fűszerezzük, majd rázogatva összepirítjuk. Végül hozzákeverjük a ceruzababot, és még 1-2 percet sütjük.
Aprított újhagymazölddel megszórva tálaljuk.
A poszt stylingjához Apacuka Ceramics kerámiákat használtam.