Serpenyős ceruzabab

gluténmentes, laktózmentes recept

2018. április 07. - Csigó Zita

Annyira szeretem a serpenyős ételeket. Felhevítjük, beleszórjuk, összepirítjuk, hogy aztán megkapjuk azokat a karakteres ízeket, amelyek a legegyszerűbb alapanyagokat is feldobják. Tegnap este, vásárlás közben futottam bele egy szép zacskó ceruzababba, így gyorsan átterveztem a hétvégére szánt posztot. Önmagában bőven elegendő szerintem, de süthettek mellé egy szelet natúr húst is. Vegetáriánus verzióban füstölt és/vagy csilis tofuval készíteném.

2018_04_06_007441.jpg

desktop141.jpg

2018_04_06_007444.jpg

2018_04_06_007434.jpg

2018_04_06_007423.jpg

2018_04_06_007446_1.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

40 dkg burgonya héjában megfőzve

50 dkg ceruzabab

1 evőkanál olívaolaj

1 kis darabka gyömbér

1 csokor újhagyma

25 dkg kolbász

25 dkg csiperkegomba

sumac

A főtt krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A babot megtisztítjuk, majd forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük, és pár perc alatt roppanósra főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük, leszárítjuk.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, rátesszük a finomra aprított gyömbért és az újhagyma felkarikázott fehér részét. Hozzáadjuk a félkarikára vágott kolbászt, majd ezt követi a krumpli, majd a gomba. Sumac-kal és kevés sóval fűszerezzük, majd rázogatva összepirítjuk. Végül hozzákeverjük a ceruzababot, és még 1-2 percet sütjük. 

Aprított újhagymazölddel megszórva tálaljuk.

desktop142.jpg

2018_04_06_007438.jpg

2018_04_06_007450.jpg

A poszt stylingjához Apacuka Ceramics kerámiákat használtam. 

FOTÓZZ OTTHON!

FOTÓZZ NÁLAM!