Újkrumpli+spárga = lassan itt a nyár!

gluténmentes recept

2018. május 11. - Csigó Zita

Tuti nektek is van olyan kedvenc zöldségetek vagy gyümölcsötök, aminek a szezonját évről évről nagyon várjátok. Nálam tavasszal és kora nyáron a spárga, valamint az újkrumpli (parázskrumpli) ilyen, hetekig el tudnék élni rajtuk. Jöjjön most az egyik legfinomabb kombináció, ami annyira egyszerű, hogy talán még receptnek sem nevezném. Ettől viszont még egyértelműen a blogon a helye, szuperül működik együtt a két alapanyag az édeskés paradicsommal, a savanykás citrommal és a sós fetával.

2018_05_06_008191.jpg

2018_05_06_008185.jpg

2018_05_06_008200.jpg

desktop153.jpg

Hozzávalók (2 nagyobb vagy 4 kisebb, köretnyi adaghoz):

80 dkg újkrumpli 

30 dkg koktélparadicsom

olívaolaj, só

50 dkg zöldspárga

1 biocitrom 

őrölt fekete bors

10 dkg feta sajt

Az újkrumplit alaposan megmossuk, majd bő vízben előfőzzük. Akkor jó, ha egy villa hegyét már át tudjuk szúrni a szemeken, de még nem puhultak meg teljesen. (Ha parázskrumpliból készítem az ételt, ez a lépés elmarad.)

Közben a koktélparadicsomokat megmossuk, egészben sütőtálba szórjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megsózzuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a paradicsomok megpuhulnak, de még megtartják formájukat.

Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a cikkezett krumplit, átpirítjuk, ezután következik a megtisztított, feldarabolt spárga (a sípokat csak a legvégén adjuk hozzá). Ízesítjük sóval, a biocitrom lereszelt héjával és őrölt borssal. Együtt összesütjük-összepirítjuk. A sült koktélparadicsomokkal és morzsolt fetával megszórva tálaljuk.

A poszt egyedi kerámiái Pastel Handmade Ceramics kerámiák.


2018_05_06_008196.jpg

2018_05_06_008197.jpg