Rebarbarás-málnás morzsapite

gluténmentes recept

2018. május 31. - Csigó Zita

A rebarbara és az eper örök páros, tavaly én is készítettem egy ilyen pitét a blogra (egyébként akkortájt kezdtem el Pastel Ceramics kerámiákat használni). Most ismét Pastel Ceramics adta a a styling alapját (azóta jócskán bővült a készletem <3 ), eper helyett viszont málna került a rebarbarához, ezek szintén szuperül passzolnak. 

2018_05_31_008787.jpg

2018_05_31_008780.jpg

desktop167.jpg

Hozzávalók (8 egyszemélyes formához):

50 dkg rebarbara

kb. 10 dkg nádcukor (vagy más tetszőleges édesítő arányosítva)

1 vaníliarúd veleje

2 csapott teáskanál vaníliás vagy tejszínes pudingpor

15 dkg málna

A morzsához:

15 dkg rizsliszt

4 evőkanál zabpehely (gluténmentes)

3 evőkanál nádcukor (vagy más tetszőleges édesítő arányosítva)

10 dkg vaj

A rebarbarát megtisztítjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. Lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot (mennyisége függ a gyümölcsök édességétől, érdemes többször megkóstolni) és a vaníliamagokat. Öntünk rá fél dl vizet, majd lassú tűzön puhára, pépesre főzzük. Másik fél dl hideg vízben simára keverjük a pudingport, a lábasba csorgatjuk, és kissé besűrítjük a tölteléket. 

Az elkészült tölteléket 8 kis egyszemélyes, süthető formába kanalazzuk. Eloszlatjuk rajta a málnát. 

A rizslisztet keverőtálba tesszük, hozzákeverjük a zabpelyhet és a cukrot. Ráöntjük a megolvasztott vajat, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A gyümölcsökre kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a morzsasütiket.

Egyedi kerámiák a posztban: Pastel Handmade Ceramics

Még morzsasüti a blogról: katt

2018_05_31_008792.jpg

desktop166.jpg

2018_05_31_008790.jpg

2018_05_31_008778.jpg