Ajváros-tonhalas tészta

villámgyors recept

2018. június 17. - Csigó Zita

Ezt a receptet a rohanós napok ihlették (és egy megbontott üveg ajvár a hűtőben...). Teljesen spontán nyúltam az üveg után: oké, akkor most a szokásos aprított paradicsom helyett legyen ajvár a szósz alapja. Tudjátok, hogy szokott ez lenni, innentől gyakran készítem direkt így. Szerintem csípősen az igazi, de persze ezt rátok bízom.

2018_06_04_008827.jpg

Tovább

Csomagolj ebédet! könyvbemutató

Könyvbemutatóm volt!

Ez hét abszolút a szakácskönyvem jegyében telik. Igaz, két hónapja már, hogy megjelent (a könyv születéséről írtam már posztot, katt ide), de azóta is annyira jó érzéssel tölt el, ha ránézek a műtermemben kitett példányomra vagy éppen Instán kapok egy fotót, hogy mit készítettetek el belőle. :) A különleges ok azonban még pluszban a tegnapi könyvbemutatóm volt, amire rengeteget készültünk a Corvina Kiadóval közösen.

33089682_2118209484861785_5581502029139804160_o.jpg

Tovább

Rebarbarás-málnás morzsapite

gluténmentes recept

A rebarbara és az eper örök páros, tavaly én is készítettem egy ilyen pitét a blogra (egyébként akkortájt kezdtem el Pastel Ceramics kerámiákat használni). Most ismét Pastel Ceramics adta a a styling alapját (azóta jócskán bővült a készletem <3 ), eper helyett viszont málna került a rebarbarához, ezek szintén szuperül passzolnak. 

2018_05_31_008787.jpg

Tovább

Helló, Krakkó!

1. rész, obwarzanek recepttel

Ahogy tőlem már megszokhattátok, nem klasszikus városbemutató poszt következik, helyette inkább sok-sok fotó, néhány tipp és benyomás, illetve egy recept. Hamarosan érkezik majd a sorozat 2. része, szintén recepttel, valamint tippekkel, hogy hol és mit érdemes megkóstolni a városban. Tartsatok velem!

desktop158.jpg

Tovább

Cseresznyés-mandulás pite

gluténmentes recept

A héten cseresznyés anyagot fotóztam a Fanny magazinnak. Maradt egy csomó cseresznye (ők voltak a dekoráció fő elemei :) ), ezért úgy gondoltam, hogy épp itt az ideje az év első cseresznyés pitéjének (a Fannyba is 3 sütirecept jön majd). Van még tervben cserkós édesség a blogra, ráadásul a "kicsit extrább" kategóriából, de elsőre inkább klasszikus, de mentes (ezúttal gluténtól) receptet szerettem volna feltenni. Pihe-puha gluténmentes pitét sütöttem, ráadásul nagyon egyszerű összetevőkből, meggyszezonban is gyakori vendég lesz nálunk, az tuti. 

2018_05_20_008575.jpg

Tovább

Újkrumpli+spárga = lassan itt a nyár!

gluténmentes recept

Tuti nektek is van olyan kedvenc zöldségetek vagy gyümölcsötök, aminek a szezonját évről évről nagyon várjátok. Nálam tavasszal és kora nyáron a spárga, valamint az újkrumpli (parázskrumpli) ilyen, hetekig el tudnék élni rajtuk. Jöjjön most az egyik legfinomabb kombináció, ami annyira egyszerű, hogy talán még receptnek sem nevezném. Ettől viszont még egyértelműen a blogon a helye, szuperül működik együtt a két alapanyag az édeskés paradicsommal, a savanykás citrommal és a sós fetával.

2018_05_06_008191.jpg

Tovább

Vaníliás french toast szikkadt kalácsból

bazsalikomos gyümölcsökkel

A hetem sütis ételfotó workshopokról szólt, ilyenkor tetemes mennyiségű "modell" süti halmozódik fel nálunk (egy ws-ra 4-5 különböző sütit készítek). Kidobni sajnálom, véges számúak a szomszédok is. :) Ilyenkor jön a jól bevált újrahasznosítás, azaz ne dobjátok ki a szikkadt kalácsot, klassz hétvégi french toast (vagyis kalács) lesz belőlük. A teljesség kedvéért a kalács receptjét is leírtam, süssetek kettőt, az egyiket dugjátok el, hogy megmaradjon a vasárnapi reggeli alapanyaga! 

2018_05_06_008179.jpg

Tovább

SzezONnyitó tejberizsfagyi

gluténmentes recept

Jó kis gyümölcsös, fűszeres, tejes és vizes alapú fagyik egész nyáron készülnek nálam, nagyon menő az épp betoppanó vendégeket házi verziókkal meglepni. Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen az első idén, végül egy télből a nyárba recept mellett döntöttem. Klasszik tejberizs, de ezúttal hidegen (és persze az eredetihez hasonlóan krémesen).

2018_04_30_008071.jpg

Tovább

Főzz, csomagolj, vidd magaddal!

Így készült a Csomagolj ebédet! című szakácskönyvem

Boldogság van, hajaj, de még mekkora: megjelent az új szakácskönyvem! Most pedig jól megosztom veletek a kulisszatitkokat. Hosszú leszek, úgyhogy mielőtt nekiálltok, csomagoljatok magatoknak némi uzsit, persze stílusosan, dobozkába!

Nem is tudom, hol kezdjem. Persze nem azért, mert nincs mondanivalóm, hanem pont ellenkezőleg: rengeteg gondolat, emlék jár a fejemben. Amikor ezeket a sorokat írom, több mint fél éves folyamaton vagyok túl a könyvötlettől kezdve a hosszú, főzéssel, receptteszteléssel, fotózással teli heteken át egészen a megjelenésig és az első visszajelzésekig. 

1_2_1.jpg

Tovább

Házi zabpelyhes bagett sült paprikás és juhtúrós-spenótos feltéttel

Induljanak a tavaszi-nyári vacsorapartik!

Sokszor leírtam már, és azóta sem gondolom másként: a beszélgetős, nyugis vacsoráknál számomra nincs jobb esti program. Friss, ropogós héjú kenyérrel vagy bagettel, jóféle olívaolajjal és pár izgalmas feltéttel, kencével.

Lassan jönnek a hosszú nyáresti vacsorák, amelyekhez pont tökéletesek az alábbi receptek. A feltéteknél az intenzív ízeket szeretem, nem az extra bonyolultságra megyek rá, hanem a harmóniára. Bátran fűszerezek, különlegesebb ízesítőket is használok, illetve még ennél is fontosabb, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozzak. Ha többféle feltétet készítek, arra szintén figyelek, hogy egymáshoz jól passzoljanak. Mindehhez bontanék egy finom, száraz fehérbort, és már indulhat a teraszozós este. 

2018_04_15_007688.jpg

Tovább