A Butlers és én

2014. május 12. - Csigó Zita

Azt hiszem, a világ leghosszabb postja születne meg abban az esetben, ha az összes olyan munkám fotóját feltenném, amelyhez Butlers termékeket használtam. Fotós-stylistként évek óta dolgozom a cég termékkészletéből, rengeteg tányér, pohár, dísz, csomagolópapír stb. fordult meg a műtermemben, hogy aztán magazinok hasábjairól és szakácskönyvek, naptárak oldalairól köszönjenek vissza rátok. Nemrég megkeresett a Butlers, hogy készítenék-e postot ezekről a munkákról. Elkezdtem nézegetni az archívumom, nem is gondoltam volna, hogy ennyi fotó született Butlers-ből és ennyi stílusban. Készítettem már indiai, vintage, retro, vidám nyári, békebeli karácsonyi és még sok egyéb fajta stylingot a segítségükkel, ezt a változatosságot szeretném most bemutatni. A post végén megtaláljátok aktuális kedvenceimet is két recept és styling ötletek kíséretében.

Retro - újratöltve szakácskönyv
I.P.C. Könyvek kiadó, 2013.

A tavalyi kedvenc munkám, a Libri Aranykönyv szavazáson Top 50-be került. Nagyon sok korhű tárgyat gyűjtöttem össze a stylinghoz, "nem korhű" kedvenceim pedig a Butlers retro csomagolópapírjai voltak, amiket "asztalterítőként" és "tapétaként" használtam. A címlapról is visszaköszön egyikük. A könyvnek most készítem a 2. kötetét, az újonnan felfedezett retro tányérok sokszor fognak szerepelni benne. :)


És pár belső oldal fotója. A könyv emlékezetes retro ételeket vesz alapul, majd bemutatja ezek mai, újratöltött verzióit. Mind a retro, mind pedig a mai, modern megfelelőkhöz használtam Butlers kellékeket.

Pár kép a retro szekcióból (csomagolópapírok tapétaként és terítőként):

 

És két mai fotó (alátét és textil szalvéta):

 

Cser Kiadó, 2011.
Egy nagyon-nagyon régi munkám, a címlapon (és persze a belső oldalakon) is sok-sok Butlers. A könyv a sorozat többi tagjával jelenleg is kapható a könyvesboltokban, illetve a Butlers-ben is.
Amikor India...
Megjelenés: Fahéj magazin, 2013/tavasz

 

 

Békebeli karácsony
Megjelenés: Polgári Otthon magazin, 2013/december-január

 

 

 

 

... Kontra "norvég mintás" karácsony
Cold Winter kollekció + filc díszek
Megjelenés: Fahéj magazin, 2013/tél


Reggelizzünk!

Készült: az Elixír magazinba
Egy aktuális kedvenc, itt éppen nem reggeli a téma, de akár az is lehetne.
Készült: 2015-re, Lizzy Card naptárba
Egy kis vintage (tálca, szalvéta)
Megjelenés: Lizzy Card naptár, 2015-re
Mediterrán nyár
Megjelenés: Fahéj magazin, 2013/nyár és 2012/nyár

 

Kerti parti
Megjelenés: Turista Magazin, 2014 nyara
Régi kedvencek (textilek, étkészletek):
Megjelenés: Fahéj magazin, 2012/tavasz, 2013/tavasz

 

 

A végére pedig jöjjön az idei nyári kollekciók egyike, a Glaze. Szuper színek, melyek jól kombinálhatók egymással, egy kerti buli ideális kiegészítői. Két könnyű, nyári ételt készítettem hozzájuk: a gnudit, amely igazi, mediterrán fogás, toszkán, egészen pontosan firenzei specialitás, illetve a brownie szőke testvérét, a blondie-t. 
tányérok: Glaze kollekció
evőeszközök: Boogie kollekció
pohár: Picon
kancsó: Picon
textil konyharuha: Adieu Tristesse
styling:
pompomok: ezeket most Karcsi papírboltjában vettem, de selyempapírból házilag is könnyen elkészíthetők.
zászlófüzér: házilag
Gnudi zsályás vajjal 
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg ricotta
2 db tojás
10 dkg parmezán + a tálaláshoz
kb. 10-12 dkg liszt
só, reszelt szerecsendió
A zsályás vajhoz:
10 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
zsályalevelek
A ricottát kikeverjük a tojásokkal, a parmezánnal és a fűszerekkel. Apránként hozzáadjuk a lisztet, míg formázható masszát nem kapunk. (A liszt mennyisége függ a ricotta zsírosságától és a tojások nagyságától.) Gömböket vagy hengereket formázunk belőle, majd lobogó, sós vízben kifőzzük a gnudikat.
A vajat és az olívaolajat egy serpenyőben összemelegítjük. Beledobjuk a zsályaleveleket (a nagyobb méretűeket felezve vagy negyedelve), 1-2 perc alatt megpároljuk.
Tálaláskor a gnudikat meglocsoljuk a zsályás vajjal, és parmezánt reszelünk a tetejére.

Blondie 
Hozzávalók (egy közepes méretű tepsihez):
20 dkg fehér csokoládé
20 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg liszt
5 dkg őrölt mandula
3 db tojás
1 teáskanál vanília aroma
csipet só
gyümölcs a tálaláshoz
Vízgőz felett összeolvasztjuk a fehér csokoládét és a vajat. A cukrot a tojásokkal és a vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk a csokis masszát, majd beleszitáljuk a lisztet,a mandulát és a sót. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A blondie-t 170 fokos sütőben 20 percet sütjük. Akkor van készen, ha a közepe még krémes állagú. Gyümölccsel tálaljuk.