Mi is eszünk privátban #5

2014. július 07. - Csigó Zita

Majdnem úgy volt, hogy nem lesz ebből a postból semmi, kaotikus állapotok uralkodtak nálam a héten: új gasztrós könyvet kezdtem el fotózni. Persze mindezt egy több hetes előkészítő folyamat előzte meg rengeteg vázlattal, egyeztetéssel, de az igazi kemény menet mégis az első, belerázódós hét. Félreértés ne essék, nagyon szeretem a munkám (és semmi másra nem cserélném), de tény, hogy most egy darabig extra koncentrálós hetek várnak rám.
Tehát most könyv projekt (első pár fotózás karácsonyi téma, mi más kellene júliusban :) ), ráadásul a héten magazinos lapzárta is volt, de azért mi is eszünk privátban. :)

M. húst kért, a szűzérme pillanatok alatt elkészül, receptnek sem nevezném a következő pár sort, ennek ellenére nagyon finom. Csináltam hozzá salátát (meg bolti leveles tésztából sütit - de ezt inkább letagadom :) ).Fűszerkéregben sült szűzérme
kb. 3 személyre

Hozzávalók:
fél kg szűzérme
1 teáskanál durvára tört színes bors
1/2 teáskanál morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál szeletelt zsálya
só, olaj

A fűszereket összemixeltem, a megformázott szűzérmét bedörzsöltem a keverékkel, és 1,5 órára állni hagytam. Ezt követően egy serpenyőben olajat hevítettem, és a szűzérme mindegyik oldalára 1-1 perc alatt kérget sütöttem. A húst egy hőálló tálba tettem, aláöntöttem a pecsenyelevet, és 150 fokos sütőbe toltam. Kb. 20 perc alatt lett medium rare, pár perccel persze süthető tovább.