Így készült: 33 street food és bisztróétel

2015. augusztus 19. - Csigó Zita

Egy olyan könyvsorozat következő darabját elkészíteni, ami már akkor is létezett, amikor az ételfotózással csak éppen elkezdtem foglalkozni, azt hiszem, szuper feladat és egyben felelősség is. Nagyon büszke vagyok a végeredményre, mert egyrészt sikerült megőrizni a 33-asok karakterét, másrészt viszont új szín is került a sorozatba a krétatáblás borítóval és a fotók képi világával.

Szerzők: Csigó Zita - Kocsis Bálint
Kiadó: Totem Kiadó
Kiadás éve: 2015
Beszerezhető: Libri, Bookline, Alexandra, Könyvtündér, független könyvesboltok és hiperek


Kocsis Bálint receptek (természetesen), az ételeket én food stylingoltam, az összes fotót én készítettem és stylingoltam. A street food életérzés nagyon közel áll hozzám, a stylinggal az volt a célom, hogy közelebb hozzam azokhoz is, akik idáig idegenkedtek tőle. A bisztró meg... hát igen, a bisztró, összes külföldi utam kihagyhatatlan pontja a helyi kis bisztrók meglátogatása.
Apropó, külföld: a hangulatfotók közé több archív képem is bekerült, szóval a témához kapcsolódóan már akkor is fotóztam, amikor még itthon nem volt ennyire népszerű a két irányzat.

 

 A styling során nagyon szerettem a téma könnyedségét, azt, hogy a fotókra bőven tehetek a kedvenc kellékeimből. A kerámiák zöme most is Lantos Judittól érkezett, mellette pedig felpakoltam mindent, ami belefért: cementlapokat, papírdobozokat, újságpapírt, jelölőket, sk. menülapokat. :)

Kedvenc ételt biztos nem tudnék kiemelni, szerettem mindet, színben és formában olyan kis változatosak, hogy lefőzés után jó volt végignézni az aktuális 8-10 darabon, mintha fesztiválszezon lett volna a konyhában. Néhány nagy kedvenc persze azért említhető (ezek azóta is gyakran készülnek nálam): shakshuka, burgonyás focaccia, korianderes-banános chutney, zöldséges udon tészta.

 

 

 

 Nagyon szerettem ezt a munkát, szeressétek ti is a könyvet!