Rólam

2016. március 07. - Csigó Zita

desktop127.jpg

Ételfotós, food stylist, gasztroblogger vagyok, blogom mellett print és online magazinokban vezetek rovatot, illetve szakácskönyveket írok. Fő profilom minden olyan tartalomgyártás (könyv, magazin, márkaképviselet), ahol a teljes folyamatot egyedül viszem végig: témakidolgozás, receptfejlesztés, az ételek professzionális elkészítése, fotózása, stylingolása, utómunka, szerkesztés és kéziratírás. Esetenként ettől eltérően csak részfeladatok kivitelezését vállalom, mindez a konkrét megkeresés jellegétől függ.

Ételfotósként, food és prop stylistként nap mint nap a stúdiómban főzök-sütök és fotózom. Kísérletezek, recepteket találok ki és fejlesztek le, írok, szerkesztek, fotózom és stylingolok, sőt a fő csapás mellé néha még egy kis DIY is belefér, unatkozni sosem szoktam. Munkáimmal leginkább gasztro- és életmódmagazinok hasábjain (print: Fanny konyha, Ínyenc, Fanny magazin, GoodFood és Családi Lap, online: Ízes élet: receptek és videók), illetve szakácskönyvekben találkozhatsz. Emellett reklám-, termék-, naptár- és termékcsomagolás-fotózom kicsi, nagy és még nagyobb cégeknek, például rendszeresen készítek hangulatfotókat a Bomo Art Budapestnek. Ha éppen nem csinálom, akkor nagyon szívesen tanítom ételfotó és styling workshopokon.

Mostanában a "mentes" élet az, ami leginkább foglalkoztat, 2016 novemberében jelent meg új szakácskönyvem, a Diéták nagykönyve 80 kedvenc glutén-, laktóz- és hozzáadottcukor-mentes receptemmel az I.P.C. Könyvek kiadásában.

A legkedvesebb interjúim velem: 

http://divany.hu/offline/2017/06/15/food_stylist_interju/

http://divany.hu/offline/2017/06/27/foodstylist_tippek_fotozashoz/

http://hellokarrier.hu/karrierutak/6793-politologusbol-keresett-etelfotos-talald-meg-magadat.html

Ez vagyok én:

  • fő vizuális játszóterem az Instagram
  • jöhet a kék és a natúr színek minden árnyalata
  • kedvenc textúrám a kezeletlen fa
  • nyáron vagyok igazán elememben
  • padlizsánnal, kakukkfűvel és némi olívaolajjal sokáig ellennék egy lakatlan szigeten
  • Olasz- és Franciaországban szeretek eltévedni
  • nálam minden valódi: a fotóimon tényleg az és tényleg úgy, művi csalásoktól mentesen