Rólam

2016. március 07. - Csigó Zita

desktop127.jpg

Mondhatnám, hogy beszéljenek a fotóim, de általában rengeteg kérdést kapok a munkámmal kapcsolatban, ezért jöjjön pár alapvető infó. :)

Klasszikus fotó irányból indulva lettem blogger, azaz a többséggel ellentétben fordított volt a folyamat. Nem csak főzök vagy csak fotózom, nálam az összes folyamat egy kézben összpontosul. Kitalálom a receptet, tesztelem, megírom, aztán elkészítem a fotózáshoz. Majd fotózom és stylingolom a saját ételfotós stúdiómban, illetve én végzem a képek utómunkáját is. És igen, tényleg én főzök le mindent, nem dolgozik mellettem kis kukták hada. :)

Hol találkozhatsz velem?

Nyomtatott havi magazinban évek óta a Fanny konyhában (ide mentes anyagokat készítek, havi 3 recept) és a Családi Lapban (3 recept), a heti megjelenésű Fanny magazinban (havonta összesen 9 recept) és a negyedéves Ínyencben (3 recept). Online az Ízes Élet gasztrobloggere vagyok több mint 2 éve, ide heti 2 receptet és 1 tasty videót készítek. A site-ot emellett 2018. októberétől vezető szerkesztem is. 

Évről évre én készítem a Lizzy Card gasztronaptárait, 2019-re egy desszertes és egy mentes naptár közül választhattok.

És persze írom a blogom, ami alapvetően gasztroblog, de utazós, lifestyle, design posztokat is szoktam feltenni.

Idáig két saját szakácskönyvet írtam (illetve többen voltam társszerző).

2016-ban jelent meg az IPC Könyveknél a Diéták nagykönyve és

2018-ban jelent meg a Csomagolj ebédet! című szakácskönyvem a Corvina Kiadó gondozásában.

Sok-sok cégnek dolgozom mindezek mellett: recepteket fejlesztek, írok gasztro témában, fotózom, termékcsomagolás-fotókat készítek, ahogy látjátok, ezek mind a gasztronómiához köthetők. A hosszú felsorolást megnézhetitek a szakmai honlapomon (csigozita.hu), de pár példa itt is: Aldi, Dr. Oetker, Ammerland, Starbucks... és a sort még hosszan lehetne folytatni. Egy kivételt is szeretnék megemlíteni: nem gasztro, de nagyon szeretem: a Bomo Art Budapest csodaszép termékeiről nálam készülnek a hangulatfotók és a tárgyfotók. 

Több mint 5 éve tartottam meg az első ételfotó és food styling workshopomat, amelyet azóta több száz egyéni és kb. 40 csoportos workshop követett. 2018-ban pedig elkezdtem a Fotózz otthon! sorozatom is, ezekről mind találtok külön fülecskét a blogom fejlécében. Sok éve tanítok az ELO-nál digitális fotót és stylingot.

A legkedvesebb interjúim velem: 

http://divany.hu/offline/2017/06/15/food_stylist_interju/

http://divany.hu/offline/2017/06/27/foodstylist_tippek_fotozashoz/

http://hellokarrier.hu/karrierutak/6793-politologusbol-keresett-etelfotos-talald-meg-magadat.html

Ez vagyok én:

  • fő vizuális játszóterem az Instagram
  • jöhet a kék és a natúr színek minden árnyalata
  • kedvenc textúrám a kezeletlen fa
  • nyáron vagyok igazán elememben
  • padlizsánnal, kakukkfűvel és némi olívaolajjal sokáig ellennék egy lakatlan szigeten
  • Olasz- és Franciaországban szeretek eltévedni
  • nálam minden valódi: a fotóimon tényleg az és tényleg úgy, művi csalásoktól mentesen