Pasztellbarokk

Rólam

2016. március 07. - Csigó Zita

desktop127.jpg

– Kedves érdeklődő! Szeretném jelezni, hogy évek óta nem dolgozom food stylistként, a jövőben sem tervezem, illetve ezzel kapcsolatban semmiféle formában nyilatkozni sem szeretnék ("mit csinál egy food stylist" jellegű témákban rengeteg médiamegkeresést kapok, de mivel nem dolgozom ezen a területen, nem is nyilatkoznék róla) . Hasonlóan csak ételfotózást sem vállalok. Sem étlapot, sem termékfotózást, sem termékcsomagolást, sem katalógust, sem reklámot, sem más szerzők által készített ételek fotózását.

Gasztrobloggerként a természetes, valódi ételekben és tálalásban, a természetes ételfotókban és food stylingban hiszek. Az ételfotózás és a food styling a munkám részei, de nem különálló területek. Köszönöm, ha releváns témákban keresel! –

Mondhatnám, hogy beszéljenek a fotóim, de általában rengeteg kérdést kapok a munkámmal kapcsolatban, ezért jöjjön pár alapvető infó. :)

Klasszikus fotó irányból indulva lettem blogger, azaz a többséggel ellentétben fordított volt a folyamat. Nem csak főzök vagy csak fotózom, nálam az összes folyamat egy kézben összpontosul. Kitalálom a receptet, tesztelem, megírom, aztán elkészítem a fotózáshoz. Majd tálalom és fotózom a saját ételfotós stúdiómban, illetve én végzem a képek utómunkáját is. És igen, tényleg én főzök le mindent, nem dolgozik mellettem kis kukták hada. :)

Hol találkozhatsz velem?

Nyomtatott havi magazinban évek óta a Fanny konyhában (ide maradékfelhasználós recepteket készítek), a Fanny magazinban és a Családi Lapban (gasztrorovat). Online az Ízes Élet gasztrobloggere vagyok több éve, ide recepteket és videókat készítek. A site-ot emellett 2018. októberétől főszerkesztem is. 

 

És persze írom a blogom, ami alapvetően gasztroblog, de utazós, lifestyle, design posztokat is szoktam feltenni.

Idáig 4 szakácskönyvet írtam (illetve többen voltam társszerző).

2016-ban jelent meg az IPC Könyveknél a Diéták nagykönyve,

2018-ban jelent meg a Csomagolj ebédet! című szakácskönyvem a Corvina Kiadó gondozásában,

2019-ben jelent meg a Morzsaparty című szakácskönyvem szintén a Corvina Kiadónál, illetve

2020-ban jelent meg a Turbó Diéta x Csigó Zita szakácskönyv, a Diétás receptek, izgalmas ízek

2020-ban szintén megjelent az első, 2021-re szóló plannerem, a PlanAll x Csigó Zita 2021, Egyél jót, legylél jól! 

Sok-sok cégnek dolgozom mindezek mellett: recepteket fejlesztek, írok gasztro témában, fotózom, ahogy látjátok, ezek mind a gasztronómiához köthetők. A hosszú felsorolást megnézhetitek a szakmai honlapomon (csigozita.hu). 

2018-ban elkezdtem a Fotózz otthon! sorozatom is, erről találtok külön fülecskét a blogom fejlécében. Személyes workshopokat NEM tartok! 

Ez vagyok én:

  • fő vizuális játszóterem az Instagram
  • jöhet a kék, a szürke és a natúr színek minden árnyalata
  • kedvenc textúrám a kezeletlen fa
  • nyáron vagyok igazán elememben
  • padlizsánnal, kakukkfűvel és némi olívaolajjal sokáig ellennék egy lakatlan szigeten
  • Olasz- és Franciaországban szeretek eltévedni
  • nálam minden valódi: a fotóimon tényleg az és tényleg úgy, művi csalásoktól mentesen
süti beállítások módosítása