Helló, július! - Sárgadinnyés sajttorta

Sütésmentes sajttorta kétféle sárgadinnyéből

2016. július 01. - Csigó Zita

2016_06_30_8583_lores.jpg

2016_06_30_8592_lores.jpg

Hozzávalók (egy 18-20 cm átmérőjű tortagyűrűhöz):

A torta alapjához:

15 dkg tetszőleges keksz

3-4 evőkanál kókuszreszelék

20 dkg vaj

1 dl tej

A krémhez:

1 dl habtejszín

1 csomag hidegen oldódó zselatinpor (fél l folyadékhoz elegendő)

25 dkg mascarpone

1 db kisebb sárgadinnye (zöld húsút használtam)

4 evőkanál kókuszreszelék

fél lime kifacsart leve

kevés méz vagy cukor

A díszítéshez:

kókuszreszelék

sárgadinnyecikkek

Az alaphoz a kekszet megdaráljuk, majd összedolgozzuk a kókusszal, a megolvasztott vajjal és a tejjel. Egy vágódeszkára sütőpapírt borítunk, rátesszük a sütőpapírral ugyancsak kibélelt tortagyűrűt, és egyenletesen belenyomkodjuk az alapot. Hűtőbe tesszük.

A tejszínt elkezdjük felverni, majd hozzászórjuk a zselatint. Tovább verjük, ezt követően belekeverjük a felhabosított mascarponét, a megtisztított, pürésített dinnyehúst, a kókuszt, a lime levét és egy kevés mézet vagy cukrot. Rásimítjuk az alapra, letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk kókuszreszelékkel, és dinnyecikkekkel díszítjük.

2016_06_30_8589_lores.jpg

desszertes tányérok: Apacuka ceramics