Mézes-szezámos sült répasaláta csilis tésztával

2016. augusztus 21. - Csigó Zita

Hosszú nyári szünet utána kezd éledezni a blog is, egyelőre még csak úgy pihenősen, negyed órás recepttel. A gyönyörű és szuperfinom sárgarépák a Színek kertjétől származnak. 

2016_08_21_9806_lores.jpg

Hozzávalók (2 fős vacsorához):

A tésztához:

15 dkg rövidebb fajtájú tészta

1 evőkanál olívaolaj

1 nagy gerezd fokhagyma

1 kis csilipaprika

A salátához:

4-5 darab sárgarépa

1 evőkanál olívaolaj

1 bő evőkanál méz

só, őrölt fehér bors

2 evőkanál szezámmag

bazsalikomlevelek a tálaláshoz

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Közben a répákat megpucoljuk, felcsíkozzuk, és egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon pirítani kezdjük. Ráöntjük a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd mérsékelve a lángot addig sütjük, amíg roppanósan puhák lesznek a répák. Mikor már majdnem kész, megszórjuk a szezámmaggal, és együtt készre sütjük.

A főtt tésztát leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük a másik evőkanál olívaolajat, megfuttatjuk rajta a finomra aprított fokhagymát és a kimagozott, felkarikázott csilit. Beleforgatjuk a tésztát, majd hozzákeverjük a sült répacsíkokat. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Kerámiák: Lantos Judit