Fűszeres rizspuding

gluténmentes, laktózmentes

2016. október 21. - Csigó Zita

2016_10_21_2302_ma_solat_lores.jpg

10 perces recept az olyan esős-hideg napokra mint a mai. Az egyik kedvencem, ezerképpen variálható a fűszerezése és a beledobált gyümölcsök fajtáit is kedvünk szerint váltogathatjuk. Most maradék málnával és meggyel készült, de finom például körtével, almával vagy szilvával is.

Hozzávalók (4 adaghoz):

1 l kókusztej (hígabb)

7 dkg rizsliszt

1 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor + a tálaláshoz

1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék + még egy kevés őrölt fahéj

1 vaníliarúd kikapart magjai

1 nagy csipet tört rózsabors

nádcukor vagy méz (ízlés szerint)

2 marék (mirelit) málna és meggy

A kókusztejet egy nagy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a rizslisztet, melyben előzőleg elkevertük a kakaóport, a mézesfűszert és a fahéjat. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a rózsaborsot, édesítjük kedvünk szerint, majd beledobáljuk a gyümölcsöket, és kevergetve sűrűre főzzük.

Még melegen tálkákba kanalazzuk, és kakaóporral megszórva tálaljuk.