Klasszikus lisztmentes csokis süti felturbózva

Advent nálam - december 18. / Gluténmentes recept

2016. december 20. - Csigó Zita

dec18.jpg

2016_12_21_4612_lores.jpg

Hozzávalók (egy közepes méretű téglalap alakú formához):

20 dkg étcsokoládé 

10 dkg vaj

4 tojás

8 dkg nádcukor

5 dkg kókuszreszelék

1 marék aszalt barack és mazsola vegyesen

1 evőkanál szárított narancshéj szelet

Vízgőz felett összeolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A sárgájákat felhabosítjuk a nádcukorral, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. 

A szobahőmérsékletűre visszahűtött vajas csokit a tojásos elegyhez adjuk, hozzákeverjük az aszalt barackot, a mazsolát és a narancshéjat, végül óvatosan, lapáttal beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát sütőpapírral bélelt formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg tűpróba során sem ragad a tészta közepe. A sütit a sütési idő felénél érdemes letakarni, illetve természetes, hogy a teteje be fog repedezni.

Teljes hűlés után szépen szeletelhető.