Triplán paradicsomos-tarjás tészta

Gyors és finom sok-sok paradicsommal

2017. január 31. - Csigó Zita

2017_01_29_5284_lores.jpg

Hozzávalók (4 nagy adaghoz):

1 teáskanál olívaolaj

2 szelet csont nélküli tarja

3 evőkanál kockázott bacon/pancetta

1 nagyobb póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 doboz aprított paradicsom konzerv

só, őrölt fekete bors

1 teáskanál morzsolt kakukkfű

tört csilipaprika vagy egy pici friss aprítva, kierezve, kimagozva

25 dkg tetszőleges kisebb méretű, csőszerű tészta

20 dkg koktélparadicsom

4-5 db aszalt paradicsom

parmezán és bazsalikomlevelek a tálaláshoz

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a felkockázott tarját 2-3 perc alatt, erős lángon elősütjük rajta. Ha készen van, szűrőkanállal kiszedjük a húst. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, beleszórjuk a kockázott bacont, a megmosott, felkarikázott pórét és a megtisztított, aprított fokhagymát. Megdinszteljük, majd felöntjük az aprított paradicsommal. Sóval, borssal, kakukkfűvel és csilivel ízesítjük, éppen egy pici vizet öntünk hozzá, beletesszük a tarját, majd lassú tűzőn, kevergetve sűrű ragut főzünk.

Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük.

Mikor a ragu már majdnem kész, hozzáadjuk a cikkezett koktélparadicsomot és a csíkozott aszalt paradicsomot, és további 5 percet főzzük. Hozzákeverjük a leszűrt tésztát, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

2017_01_29_5282_lores.jpg