Avokádókrémes tészta fodros kellel

Helló, március!

2017. március 02. - Csigó Zita

2017_03_02_6129_lores.jpg

Hét elején hatalmas adag fodros kel ugrott a kosaramba vásárláskor, munkához csak töredéke kellett, úgyhogy most pakolok biztos ami biztos, mindenbe egy keveset belőle. Nem nehéz, az egyik kedvencem, szuper egészséges és nagyon finom!

2017_03_02_6134_lores.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

30 dkg spagetti/makaróni/bucatini (ezt a szépséges színes tésztát a mostani Lidl akcióban szereztem)

1 evőkanál vaj

1 teáskanál olívaolaj

4 nagy marék fodros kel

só, bors

1 marék aszalt paradicsom (szintén a Lidlből)

2 nagy, érett avokádó

1 lime kifacsart leve

5 dkg parmezán sajt + a tálaláshoz

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük, főzőlevéből egy keveset félreteszünk.

Közben egy serpenyőben felhevítjük a vajat az olajjal, és a felaprított fodros kelt átsütjük rajta. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a darabolt aszalt paradicsomot. Összeforgatjuk a kifőtt tésztával.

Az avokádót megpucoljuk, majd krémesre törjük a lime levével, egy csipet sóval és a lereszelt parmezánnal. A félretett főzővízzel kissé felhígítjuk, alaposan összeforgatjuk a tésztával, és parmezánnal meghintve tálaljuk.

Tányér: Lantos Judit kerámia

2017_03_02_6132_lores.jpg