Sült barackos-ricottás fagyi

gluténmentes recept*

2017. július 18. - Csigó Zita

* tölcsér nélkül vagy gm tölcsérrel tálalva

2017_07_18_000450_ma_solat_2.jpg

A barackokat leginkább sütve/grillezve szeretem, hiszen így sokkal intenzívebb lesz az ízük. Az alábbi fagyit kétféle szuper édes barackból készítettem, ezért csak a sütéshez csorgattam rájuk mézet. Savanykásabb gyümölcsök esetén kifagyasztás előtt azért érdemes megkóstolni a masszát, hogy elég édes-e számotokra.

Hozzávalók (kb. 4-6 adaghoz):

3 nagy őszibarack

3 nagy nektarin

3 evőkanál méz

10 dkg krémes ricotta

2 dl cukrozatlan habtejszín

A barackokat megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd vágott oldalukkal felfelé sütőpapírral leterített sütőpapírra helyezzük. Tetejükre csorgatjuk egyenletesen a mézet, és 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. A sült barackokról lehúzzuk a héjukat, majd hagyjuk kihűlni.

A kihűlt barackokat pépesre törjük, összekeverjük a ricottával és a lágy habbá vert tejszínnel. Szükség esetén további mézet adunk hozzá. Elkészíthetjük fagylaltgépben, de gép nélkül, lapos, lefedhető tálban kifagyasztva, óránként átkeverve is krémes fagyit fogunk kapni.

2017_07_18_000443_1.jpg

2017_07_18_000452.jpg

Kék kerámiák: Pastel Handmade Ceramics