Kínai tojásos tészta fodros kellel és mangóval

10 perces vacsoraötlet

2017. szeptember 30. - Csigó Zita

Nálunk a munkám miatt mindig rengeteg étel készül, de általában "tömbösítetten": 3 gluténmentes, 4 rúd bejgli, 6 krémleves... Persze ezeket is esszük/fagyasztjuk/osztogatjuk, de tudom, hogy egészen más az, amikor külön, csak magunknak főzünk, pont olyat, amit éppen szeretnénk. Ilyenkor kapok elő egy-egy gyors gabona, álgabona vagy tésztaételt, ami tényleg pár perces munka. Ebben a tojásos tésztában az a legjobb, hogy 3 perc a főzési ideje, így amíg felforr a víz, minden mással előkészülhetek.

Csodás kerámiák: Keramihacker - a cikket is olvasd el! 

http://pasztellbarokk.blog.hu/2017/09/17/keramihacker_tedd_egyedive_a_teriteked

Másik szuper tésztaétel fodros kellel: http://pasztellbarokk.blog.hu/2017/03/02/avokadokremes_teszta_fodros_kellel

2017_09_29_002381.jpg

Hozzávalók (2 adaghoz):

12 dkg kínai tojásos tészta

1 evőkanál vaj

2-3 nagy marék fodros kel

1 evőkanál szezámolaj

2 cm friss gyömbér lereszelve

1 gerezd fokhagyma

tört csili

15 dkg sonka

4 evőkanál sötét szójaszósz

fél lime kifacsart leve

1 mangó

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben 3 percet főzzük, majd azonnal leszűrjük.

Egy nagyobb wokban felolvasztjuk a vajat, majd az összetépkedett fodrost kelt ropogósra sütjük rajta. Mikor elkészült, szedőkanállal kivesszük, félretesszük.

Beleöntjük a wokba a szezámolajat, rászórjuk a gyömbért és a lereszelt fokhagymát, valamint egy kevés csilit. Hozzáadjuk a sonkát, összepirítjuk, majd rátesszük a leszűrt tésztát, és felöntjük a szójaszósszal. Rázogatva összepirítjuk, végül belekeverjük a félretett fodros kelt, és frissítjük az ízét a lime kifacsart levével. Felkockázott mangóval tálaljuk.

 2017_09_29_002370.jpg