Évszakváltás 5 lépésben

Ősziesítsd a nappalid!

2017. október 11. - Csigó Zita

Nem kell óriási dolgokra gondolni, ha az új évszak beköszöntével szeretnétek megújítani egy kicsit a lakásotokat. A lakber üzletek karácsonyi kínálatára még várni kell, a nyári dekorációk viszont már nagyon hűvösen hatnak. Éppen ezért ősziesítsetek: elég pár jól megválasztott kisebb kiegészítő, hogy teljesen más hangulatú legyen a nappalitok.Jöhetnek a sötétebb színek, egy-egy élénkebb árnyalat, vastagabb textilek. A következő fotókon megmutatom, hogy én milyen apróságokat szereztem be a szezonra.

1. Díszpárnák

Az egyik legelső kiegészítő, amit érdemes lecserélni évszakváltáskor, az a díszpárnahuzat. Ha csak huzatokat vásároltok, a tárolással sem lesz gond, pici helyen sok-sok éppen nem használt huzat várhatja, hogy hamarosan porondra lépjen. 40*40 és 50*50 cm-es belső párnáim vannak, ezek a méretek a legtöbb lakber üzlet kínálatában megtalálhatók, a kanapétokon pedig nagyon jól kombinálhatók.

Egyik új kedvencem a H&M Home kollekciója: itt és itt, a másik Ikeás szerzemény: itt. Ez utóbbinak a hátoldala is nagyon tuti. A szürke bordázott párna (lejjebb) JYSK, itt.

2. Növénykék

Az ősz nagyon gazdag évszak növény szempontból, bátran válogassátok össze kedvenceiteket a lakásba: termések és dísztökök - ha szeretitek a harsányabb színeket, formákat, vagy néhány kis bogyós ez-az, ha visszafogottabb dekorokat kerestek, mint én. A két új kaktusz egyáltalán nem volt tervezett, egy Aldis bevásárlás során ugrottak a kosaramba, amellett, hogy nagyon jópofák, kifejezetten szépen mutatnak a kaspóik is.

3. Valami új az étkezőasztalra

Lehet új teríték, váza, sószóró... Én most az alátéteket cseréltem le, nagyon szeretem a praktikusságukat: nem gyűrődnek és foltosodnak. Butlers darabok, itt. Az asztalt tovább szépítik a Manta-Szabó Zsuzsi kerámiái (Pastel Handmade Ceramics, itt).

2017_10_11_002744.jpg

4. Képek

3 nagy méretű falikép állandó a nappaliban, két fotó és egy festmény (a képen). Ezek mellett a kisebb keretek tartalmát cserélgetni szoktam időről időre. Kedvenc kék robotunk kapott egy képet az egyik közeli rokonáról, a mintát a Bomo Art Budapest egyik csomagolópapírjából vágtam ki, Játékpolc fantázianevű, itt. A farkasos kép a H&M Home egy korábbi mosogatórongya. Rengeteg ilyen darabom van tőlük, persze vizet sosem láttak, vagy keretbe kerülnek vagy a fotóim stylingjához használom őket. Aktuális kedvencem itt. A cserélősek keretei Ikeásak, itt és itt.

5. Illat az őszi hangulathoz

Most éppen Ikeásak kerültek ki, leginkább színek szerint szoktam válogatni. A fotókon téli alma (itt) és füge illatú szárított növény.

2017_10_11_002736.jpg

2017_10_11_002739.jpg