Vegetáriánus taco

pirított, csípős pak-choi-jal

2017. október 23. - Csigó Zita

Színes és fűszeres, a pak-choi így készítve pedig annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni!

A stylinghoz Pastel Handmade Ceramics kerámiákat használtam.

2017_10_19_002932.jpg

Hozzávalók (6 darabhoz):

A tacóhoz:

15 dkg barna rizs

1 teáskanál olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kis chilipaprika

1 csapott teáskanál fajita (tex-mex) fűszerkeverék

2 nagy marék bébispenót

20 dkg vörös Kidney bab (konzerv)

15 dkg bébikukorica

1 kápiapaprika

6 db taco shell

korianderzöld

A pak choi-hoz:

2 db zsenge pak choi

1 teáskanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1/2 kávéskanál tört chili

fél citrom kifacsart leve

2017_10_19_002934.jpg

A barna rizst puhára főzzük, majd félretesszük.

Közben egy serpenyőben felhevítjük a töltelékhez az olajat, majd a megtisztított, finomra aprított hagymákat üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a kimagozott, kierezett, finomra vágott chilit és a fűszerkeveréket, átkeverjük. Rátesszük a megmosott bébispenótot, a lecsepegtetett babot, a feldarabolt bébikukoricát és a kis kockákra vágott kápiát, összepirítjuk, majd elkeverjük a főtt rizzsel. 

A pak-choi-t megmossuk, darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megpucolt, finomra aprított fokhagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a chilit és a zöldséget, hozzáöntjük a citromlevet, megsózzuk, majd alaposan lepirítjuk.

A rizses tölteléket a taco shellekbe kanalazzuk, tetejüket megszórjuk korianderrel, és mellé tálaljuk a pirított pak-choi-okat.

2017_10_18_002911.jpg

2017_10_19_002936.jpg

 FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!