Ciderben főtt kolbász birsalmával

gluténmentes, laktózmentes recept

2017. november 01. - Csigó Zita

Chorizót és másmilyen kolbászokat már sokszor főztem ciderben, általában almával. Pár napja szépséges birsalmák jöttek szembe velem a piacon, most ezekkel készítettem. Barna rizst főztem bele, így teljes étkezésnek is megfelel, nemcsak tapas-nak. Annyira jó ebben az őszi időben!

A postban szereplő kerámiák Pastel Handmade Ceramics darabok.

2017_11_01_003333.jpg

Hozzávalók (2 adaghoz):

2 nagy birsalma

2 fej vöröshagyma

20 dkg szárazkolbász

5-6 ág kakukkfű

4 dl cider (Kingswoodot használtam)

10 dkg barna rizs

só, őrölt fekete bors

A birsalmát meghámozzuk, felkockázzuk, a megtisztított hagymákat felnegyedeljük, a kolbászt nagyobb darabokra vágjuk. Lábasba tesszük, hozzáadjuk a kakukkfüvet, felöntjük a ciderrel, és beleszórjuk a rizst. Sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos vízpótlással addig főzzük, amíg a rizs megpuhul, és beszívja az összes folyadékot. Ekkor még utánafűszerezünk, és forrón tálaljuk.

2017_11_01_003323.jpg

2017_11_01_003331.jpg

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!