Mézesfűszeres mogyoró

December 11. / gluténmentes, laktózmentes recept

2017. december 11. - Csigó Zita

Nekem ez a téli Oktogon illata, amit annyira jó otthon is megidézni. Fahéj helyett most picit összetettebb ízeket szerettem volna, ezért használtam mézesfűszert. Elronthatatlan és nagyon cuki karácsonyi gasztroajándék!

ice_cream_party_14.png

2017_12_11_004465.jpg

Hozzávalók (egy közepes méretű üveghez):

9 dkg nádcukor

kb. 0,4 dl víz

20 dkg földimogyoró

2 nagy csipet mézeskalács-fűszerkeverék

A nádcukrot vastag aljú serpenyőbe szórjuk, miután megolvadt, hozzáadjuk a vizet, a mogyorót és a fűszert. Folyamatosan kevergetjük, amíg el nem párolog a víz, és a sűrű "massza" rá nem tapad a mogyorószemekre.

A bevont mogyorószemeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, többször átkeverjük, és megvárjuk, hogy megszáradjanak.

2017_12_11_004476.jpg

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!