Sült zöldségek tésztával, curryvel

laktózmentes recept

2018. február 25. - Csigó Zita

Önmagában, tészta nélkül is megállja a helyét, akár könnyű főételként, akár köretként. Ha olvassátok a receptjeim, már biztos rájöttetek, hogy nagy maradékmentő- és átalakító vagyok, egyrészt utálok kidobni még jó alapanyagokat, másrészt tök izgalmas és kreatív dolog alkotni valami finomat csupa "kevésből" és "unalmasból". Tegnap, amikor készítettem ezt az ételt, éppen szakadt a hó, úgyhogy mindenképpen melengető, karakteres fűszereket képzeltem a zöldségek mellé. A sütés ugyan idő, viszont pillanatok alatt összeállítható, nettó munka alig van vele.

2018_02_25_006216.jpg

2018_02_25_006223.jpg

desktop88.jpg

Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz):

1 teáskanál korma currypor

1 késhegynyi kurkuma

2-3 gerezd fokhagyma lereszelve

só, őrölt fekete bors

3 cm friss gyömbér lereszelve

4-5 evőkanál olívaolaj

15 dkg zellergumó

15 dkg sárgarépa

15 dkg karfiol

15 dkg cukkini

1 nagy fej lila hagyma

10 dkg teljes kiőrlésű fusilli

bazsalikom a díszítéshez

Az összes fűszert egy kis tálba szórjuk, majd összekeverjük az olajjal. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, sütőtálba szórjuk a cukkini és a lila hagyma kivételével. Összeforgatjuk a fűszeres olajjal, majd 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a cukkinit és a hagymát, mérsékeljük 180 fokra a hőmérsékletet, és tovább sütjük, amíg jó puha lesz valamennyi hozzávaló.

Közben a tésztát kifőzzük, majd a kész zöldségekhez forgatjuk. Bazsalikomlevelekkel díszítjük. 

Kerámiák: Pastel Handmade Ceramics

2018_02_25_006221.jpg

2018_02_24_006190.jpg