Áfonyás-krémsajtos palacsinta

2018. október 22. - Csigó Zita

Újabb palacsinta a blogon, az egyik legnépszerűbb itt is, meg a könyvemből is főleg a salikról és a tatin palacsintáról küldtök fotót... Ám legyen, volt itthon egy kevés friss és több fagyasztott áfonya, abból dobódott össze a mai reggeli. 

2018_10_22_012045.jpg

2018_10_22_012048.jpg

desktop200.jpg

2018_10_22_012050.jpg

Hozzávalók (kb. 16 kis palacsintához):

3 tojás

10 dkg sűrű, tejszínes krémsajt

5 dkg nádcukor

5 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt

5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt

1 kávéskanál sütőpor

kb. 1,5 dl tej

15 dkg fagyasztott áfonya

kevés kókuszzsír a sütéshez

friss áfonya, méz és kókuszcsipsz a tálaláshoz

A tojásokat kikeverjük a krémsajttal és a nádcukorral. Hozzáadjuk a kétféle lisztet és a sütőport, majd felhígítjuk a tejjel. Végül hozzáforgatjuk az áfonyát (fagyasztott állapotban, nem kell hagyni felengedni!). A masszából serpenyőben, kevés kókuszzsíron kis palacsintákat sütünk. (No para, a nyers tészta elég bizarr, sülve viszont már nagyon szép lesz a színe.) Áfonyaszemekkel, mézzel és kókuszcsipsszel tálaljuk. 

A stylinghoz Apacuka Ceramics kerámiákat használtam. 

2018_10_22_012051.jpg

desktop201.jpg