Paradicsomszószos tepsis bab tésztával, kolbásszal

Az igazi comfort food! A Római parti Piac termékeiből főztem II.

2019. február 01. - Csigó Zita

Ahogy ígértem, jön a 2. része a Római parti Piacos posztomnak, ezúttal ismét a piacról beszerzett finomságokból főztem, vagyis pontosabban sütöttem. Imádom a comfort food ételeket, még akkor is, ha az esetek 80%-ában el kell magyaráznom, hogy mi is az. Szerencsére (és persze hála Jamie Olivernek) egyre inkább ismert itthon is, és már egyre kevesebben kérdeznek rá, hogy "kééényelmes éééétel??". :)) Szóval téli, melengető, mindent bele comfort food következik, főszerepben A SÜLT PARADICSOMSZÓSSZAL. Igen, így végig nagy betűvel, annyira finom, már ezért is érdemes szombaton ellátogatnotok a piacra (nyitva minden szombaton reggel 8-tól délután 1-ig). A hozzávalóknál mutatom, hogy melyik alapanyagot, hozzávalót hol szereztem be. 

2019_02_01_013927.jpg

2019_01_31_013883.jpg

2019_02_01_013933.jpg

desktop29_1.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

20 dkg szárazbab (Marsi Gergő, Élő Tisza Szövetkezet)

15 dkg rövidebb fajtájú tészta

1 evőkanál olívaolaj

1 kisebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma (Marsi Gergő, Élő Tisza Szövetkezet)

1 szál mangalicakolbász (Káptalantóti Mangalica)

1 üveg sült paradicsomszósz (370 ml) (Szorgos Gazda)

15 dkg koktélparadicsom (Marsi Gergő, Élő Tisza Szövetkezet)

10 dkg magozott, fekete olajbogyó

10 dkg érett kecskesajt (Nagy Zsuzsa, Kecskeház és Sajtműhely Mányon)

A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, átöblítjük, és sós vízben megfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl puhára, hiszen még sülni is fog.) A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük (szintén ne főzzük túl, elég roppanósra), majd leszűrjük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a megpucolt, felaprított vörös- és fokhagymát, párolni kezdjük rajta. Mehet hozzá a felkarikázott kolbász, pár percet sütjük. Összekeverjük a babbal, a tésztával, a paradicsomszósszal, a megmosott koktélparadicsommal és a lecsepegtetett olajbogyóval. Ízlés szerint még megsózhatjuk. Nagyobb tepsibe kanalazzuk, a tetejére ráreszeljük a sajtot. 170 fokos sütőben 20-25 percet sütjük. 

2019_02_01_013924.jpg

2019_02_01_013929.jpg

2019_02_01_013930.jpg