Pasztellbarokk

Adventi asztaldísz pár perc munkával

December 1.

2019. december 01. - Csigó Zita

Újra itt a december, én pedig újra elkezdem a már-már hagyományosnak számító adventi, visszaszámlálós posztjaim sorát. Tartsatok velem minden nap, és persze kövessétek az Instámat is extra tartalmakért! Az első napra nem receptet, hanem egy asztaldíszt hoztam. Olyat, ami akkor is hangulatossá varázsolja a nappalitokat, ha idén nem lesz adventi koszorútok (vagy ha lesz, csak még nem készült el :) ), de a klasszikus, 4 gyertyás koszorú mellett is simán megállja a helyét. 

2019_12_01_021696.JPG

1.png

Szeretem az egyszerű, natúr dekorációkat, ez a dísz is pont ilyen, nincs benne semmi csilli-villi, sőt karácsonyias elem sem, ezért nyugodtan maradhat egész télre, nem muszáj az ünnep után elbontani. A munka pedig tényleg néhány perces, a kellékek beszerzését meg kössétek össze egy jó kis forralt borozással! :) 

A dísz alapja egy szép nagy, bambuszból készült JYSK tál, jó hír, hogy pár napja vettem, ha szeretnétek, még ti is vásárolhattok ugyanilyet. Az aljába tettem feltöltésként (plusz könnyen bele lehet szúrni az ágakat) pár darabka hugarocellt (na, mire jó a költözés? :) ), erre jött fedésként némi virágföld (na, mire jó a költözés utáni virágátültetős projekt? :) ), majd a díszítés.

desktop129.jpg

Az építési telekkel együtt örököltünk pár örökzöldet, tereprendezés és kert persze még sehol, de legalább zöldekért nem kell messzire menni, ezt a bogyósat különösen szeretem. A levágott ágakat beletűztem az alapba úgy, hogy ne csak a földet terítsék be, hanem oldalra és felfelé is álljanak, még "térbelibbé" téve a díszt. Jött rá pár kupacs (még az őszi fotós dekorból maradt), egy faágakból készült DIY csillag (ezt 2 éve ilyentájt készítettem, fent van a blogon is) és pár toboz. Arra érdemes figyelni, hogy körbejárva minden oldalról jól nézzen ki a tál, vagy tegyétek fal elé, például egy kis lerakóasztalra. Ezen a ponton késznek is lehet nyilvánítani a díszt, én viszont teljesen odavagyok a műhóért, úgyhogy ezt az egyetlen "művi" elemet behoztam azért a kompozícióba, és ezúttal egyáltalán nem sajnáltam, igazi fagyos-havas hatást szerettem volna elérni. 

desktop130.jpg

desktop131.jpg

2019_12_01_021690.JPG

Adventi készülődés a blogon és az Instagramon: receptek, dekorációs ötletek és ajánlók a csodaszép, tudatos&természetes ünnepért. És persze egy Morzsapartyért is játszunk majd! Katt

desktop132.jpg

süti beállítások módosítása