Joghurtos túrótorta Mixit müzlivel és liofilizált gyümölcsökkel

Kipróbáltam a Mixit termékeit

2020. április 25. - Csigó Zita

Ismeritek a Mixitet? Szuper jó koncepció kimeríthetetlen variációs lehetőséggel: több mint 90 különböző alapanyagból és egyéb összetevőből keverhetünk saját ízlésünkre szabott müzlit, kását és egyéb egészséges nassolnivalót. Választhatunk késztermékek közül, illetve szép számmal szerepelnek a palettán gluténmentescukormentes és vegán opciók is. Ha csak egy termékkategóriát emelhetnék ki, akkor azok talán a liofilizált, azaz fagyasztva szárított gyümölcsök lennének: ropogósak, hatalmasak és nagyon-nagyon finomak. Nem utolsó sorban pedig gyönyörűen mutatnak, szuperül lehet velük díszíteni is.

2020_04_25_024843.JPG 

2020_04_25_024821.JPG

desktop187.jpg

Egy smoothie bowlt, müzlit és a már említett liofilizált gyümölcsöket is kipróbáltam, illetve készítettem egy habkönnyű, joghurtos túrótortát is Mixitekkel. Tettem belőlük a torta alapjába, illetve a díszítéshez szintén ezekből használtam. 

2020_04_25_024828.JPG

2020_04_25_024820.JPG

2020_04_25_024831.JPG

Hozzávalók (6 szelethez):

10 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz 

5 dkg Mixit Dr. Bircher zabspecialitása (zabpehelykeverék)

5 dkg Mixit Mogyorós doboz (mogyorófélék keveréke)

12 dkg vaj 

6 db lapzselatin

45 dkg túró 

25 dkg vaníliás görög joghurt 

3-4 evőkanál (nyírfa) porcukor 

A díszítéshez: 

1 nagy marék Mixit Ropogós Gyümölcs, Szülinapi Ropogós Gyümölcs és A szerelem elixírje müzli vegyesen

2020_04_25_024847.JPG

A zabkekszet, valamint a zabpehelykeveréket és a mogyorófélék keverékét késes aprítóban finomra őröljük. Közben a vajat megolvasztjuk, a keverékre öntjük, jól összedolgozzuk. Egy kb. 17-18 cm-es kerek, kapcsos tortaformát vagy tortagyűrűt kibélelünk sütőpapírral (ha tortagyűrűt használunk, tegyük sütőpapírral borított tányérra vagy deszkára), majd egyenletesen az aljába nyomkodjuk a masszát. Hűtőbe tesszük. 

A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre. Ezután alaposan kinyomkodjuk, és 2-3 evőkanál vízzel együtt, egy kis lábasban forráspontig melegítjük. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni 2-3 percet. 

Közben a túrót áttörjük, kikeverjük a görög joghurttal, ízlés szerint még édesítjük. Habverővel hozzádolgozzuk a zselatinos keveréket. A krémet a hűtött alapra simítjuk, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3-4 órára. Tálalás előtt eltávolítjuk a tortaformát vagy tortagyűrűt a sütőpapírral együtt, és megdíszítjük a süti tetejét a Mixitekkel. Vízbe mártott késsel könnyen szeletelhető. 

desktop188_1.jpg

2020_04_25_024849.JPG

desktop189_1.jpg