Pasztellbarokk

Halloweeni palacsinta

Sok-sok sütőtökkel

2020. október 31. - Csigó Zita

Bár halloween ünnepe nagyon távol áll tőlünk, nem kell élből elutasítanunk. Sokszor leírtam már, mit gondolok a témáról, most maradjunk annyiban, hogy baromi pocsék kint az idő, ez az év pedig minden, csak nem vidám, úgyhogy pont jó alkalom arra, hogy készítsünk valami kreatívat a konyhában. Idén egyébként szándékosan nem vittem túlzásba a dekort sem: "sima" reggelire, uzsira fahéjas tökpalacsinta, mára viszont nyugodtan dobhatunk rájuk pár cukorkaszemet. :) Happy Halloween! 

2020_10_31_028394.JPG

desktop219.jpg

2020_10_31_028393.JPG

2020_10_31_028395.JPG

Hozzávalók (kb. 18 kis palacsintához): 

50 dkg sült sütőtökpüré 

2 evőkanál nádcukor (lehet több) 

2 tojás 

1 csapott teáskanál őrölt fahéj 

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (vagy zabpehelyliszt) 

1 kávéskanál sütőpor 

kókuszzsír a sütéshez 

A kihűlt tökpürét kikeverjük a cukorral, a tojásokkal, a fahéjjal, a liszttel és a sütőporral. Serpenyőben, a felhevített kókuszzsíron kb. 1,5 evőkanálnyi adagokban kis palacsintákat sütünk a masszából. Ne legyen túl forró a serpenyő, inkább közepes hőfokon süssük, hogy ne égjen meg a külsejük, és belül is jól átsüljenek. Tálalhatjuk önmagukban, juharsziruppal, vaníliás túrókrémmel. És persze jöhetnek a szemek is! 

desktop218_1.jpg

süti beállítások módosítása