Pasztellbarokk

Szarvasgombás crostini

Italia Divina szarvasgombás termékekkel főztem / 3. rész

2021. március 20. - Csigó Zita

Jó pár Italia Divina posztot olvashattatok tőlem, és még mindig nincs vége. ;) Ezúttal ismét egy szarvasgombás szósz mellett döntöttem, ez a vargányakrém fehér szarvasgombával. A szósz kipróbálását már nagyon vártam: a vargánya, a fehér szarbasgomba és a tejszín hármasa szuperül hangzik együtt. Amikor kibontottam, elsőre az intenzív szarvasgombaillat jött meg, megkóstolva pedig szerintem az egyik legkomplexebb szósz, amit valaha próbáltam: intenzív vargánya íz, intenzív szarvasgomba íz, az egészet pedig lekerekíti, selymesíti a tejszín. 

2021_03_19_032637aa.jpg

desktop272.jpg

2021_03_19_032630.JPG

2021_02_10_031228.JPG

Mielőtt belecsapunk a receptbe, mutatom az eddigi Italia Divinás posztjaim: 

Vaddisznóragu pirított gombával, polentával 

Citromos tagliatelle csilivel, garnélával 

Gluténmentes paccheri paradicsomszószban

Fekete szépiás tagliatelle serpenyős tintahallal

Arancini szarvasgombás salsával (szarvasgomba 1. rész)

Tapas-tál szarvasgombával felturbózva (szarvasgomba 2. rész)

olivaolaj_feher_szarvasgombaval_m.jpg

2021_03_19_032628.JPG

A szószt crostinikhez, bruschettákhoz, illetve rizottóhoz és húsokhoz ajánlják, ezekkel az ételekkel mindenképpen érdemes kipróbálnotok. Ami nekem első kóstólásra beugrott párosításként, az a mogyoró/kesudió/mandula, ezért sütöttem hozzá házilag egy mogyorós crostini-alapot. 

Hozzávalók (1 darabhoz): 

5 dkg törökmogyoró

12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 

12,5 dkg fehér tönköly búzaliszt 

1/2 tasak instant élesztő 

4 evőkanál olívaolaj 

1 csapott teáskanál só 

kb. 1,5-1,7 dl langyos víz 

1 üveg Italia Divina vargányakrém fehér szarvasgombával a tálaláshoz 

A mogyorót száraz, forró serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk. Közben a kétféle lisztet összekeverjük az élesztővel, az olívaolajjal és a sóval. Gyúrni kezdjük, közben apránként hozzáadagolunk annyi vizet, hogy összeálljon a tészta. Végül belegyúrjuk a mogyorót is, majd megdagasztjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. 

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, hosszúkás formát alakítunk ki belőle, ellentétes irányban néhányszor megcsavarjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Addig még pihentetjük, amíg a sütő 200 °C-ra bemelegszik. Tetejét lekenjük egy kevés vízzel, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

Miután kihűlt, felszeleteljük, és a szeletek egyik oldalát megpirítjuk. Megkenjük a szarvasgombás vargányakrémmel, és felcsíkozott újhagymazölddel díszítve tálaljuk. 

2021_03_19_032630a.jpg

Szponzorált tartalom: a poszthoz a szarvasgombás terméket az Italia Divina biztosította, köszönet érte! 

süti beállítások módosítása