Pasztellbarokk

Csilis-szójaszószos steak csiperkegomba polentával

ChefGomba gombából készítve

2021. április 21. - Csigó Zita

A blogon rendszeresen találkozhattok ChefGombás receptekkel, a mai az egyik nagy kedvenc triómmal, szójaszósszal, csilivel és fokhagymával készült. Amilyen egyszerű, annyira finom a vaskos, húsos gombaszeletekkel. Én most polentával tálaltam (illetve készítettem egy szendvicses változatot), de üvegtésztával is simán el tudom képzelni. 

2021_03_13_032396.JPG

desktop285.jpg

2021_03_13_032409.JPG

desktop286.jpg

Hozzávalók (4 személyre): 

A gombához:

2 doboz (60 dkg) Chefgomba steak csiperkeszeletek 

1 dl szójaszósz 

3 evőkanál olívaolaj + a sütéshez

1 teáskanál (ízlés szerint) tört csili (friss csilit is használhatunk) 

1 teáskanál fokhagymapor (vagy szárított fokhagyma) 

újhagymazöld a tálaláshoz 

A polentához: 

6 dl tej 

6 dl víz 

30 dkg kukoricadara 

só 

A gombát egy tálba tesszük, hozzáöntjük a szójaszószt, a 3 evőkanál olívaolajat, rászórjuk a csilit és a fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk, majd lefedve, 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ezután egy serpenyőben, kevés olívaolajon átsütjük. Nem kell túlságosan puhára, akkor a legfinomabb, ha még roppan egy kicsit. Újhagymazölddel megszórva tálaljuk.

Tehetjük langyosan szendvicsre, vagy tálalhatjuk főételként, polenta körettel. Ehhez a tejet a vízzel együtt felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és hozzászórjuk a kukoricadarát, valamint ízesítjük sóval. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre, puhára főzzük. 

2021_03_13_032407.JPG

2021_03_13_032412.JPG

2021_03_13_032401.JPG

 Szponzorált tartalom: a receptekhez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte!

süti beállítások módosítása