Csigó Zita gasztroblogja

Bruschetta, egy falat Olaszország

Fókuszban az Italia Divina bruschetta fűszerkeverék

2021. május 14. - Csigó Zita

A klasszikus bruschettát senkinek sem kell bemutatni. Pár jó minőségű hozzávaló, mellé egy pohár könnyű bor, és kész is a tökéletes nyári(as) este. Ebben a posztomban is a bruschettáé lesz a főszerep, de egy kicsit máshogy: az Italia Divina Bella Italia bruschetta fűszerkeverékét használtam fel 4 különböző ételhez. Mind nyárias, mind szuper estére a teraszra borral, Aperollal, olajbogyókkal, ahogy szeretnétek. 

2021_05_14_033951.JPG

desktop290.jpg

Az Italia Divina kínálatában szereplő Bella Italia bruschetta fűszerkeverék nyugodtan lehet az egyik alapfűszeretek. Könnyed, de karakteres és gazdag ízvilágú fűszer paradicsommal, sóval, fokhagymával, csilivel, oregánóval, és nem csak bruschettához ajánlom. Mutatom, mi mindenhez (is) szuper. 

Bruschetta 

A kenyérszeletek egyik oldalát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával és a fűszerkeverékkel. Ezután jöhet rá a friss, felkockázott paradicsom, a felcsíkozott bazsalikom és 1-1 löttyintés extra szűz olívaolaj, valamint balzsamecet (ízlés szerint). 

2021_05_14_033952.JPG

Paccheri sütőben sütve, fűszeres paradicsomszószban 

Erről a tésztáról már írtam (katt ide!), nagyon-nagyon szeretem, mert gluténmentesen is hozza a tökéletes állagot. Lassú tűzön, kevés olívaolajon indítva főzünk egy jó sűrű paradicsomszószt a bruschetta fűszerkeverékkel, majd egy kevéssel kikenünk egy sütőtálat. A tésztát kifőzzük, majd állítva a szószba tesszük, a többi szószt pedig  rá- és belekanalazzuk. A tetejére parmezánt reszelünk, és betoljuk pár percre a forró sütőbe. (Most hétvégén PASTA AKCIÓ az Italia Divinánál: - 30%!) 

2021_05_14_033948.JPG

Lepény bruschetta fűszerrel 

"A" lepény, amiről már annyit írtam. :) Recept itt, ezúttal annyi plusz került hozzá, hogy a kész lepényt megszórjuk a fűszerrel. Ekkor legyen még forró a lepény, hogy a fűszerkeverék aromái oldódjanak a felszínén lévő kevés olajban.  

2021_05_14_033946.JPG

Sült burgonya bruschetta fűszerrel 

Ennél már tényleg nem lehet egyszerűbb. A sütni való burgonyát héjában megfőzzük, majd felcikkezzük, és olívaolajon átpirítjuk. Jó forrón megszórjuk a fűszerkeverékkel. 

2021_05_14_033943.JPG

2021_05_14_033934.JPG

2021_05_14_033938.JPG

Szponzorált tartalom, a termékért köszönet az Italia Divinának

süti beállítások módosítása