Pasztellbarokk

Laskás tészta dijoni mustárral

ChefGomba gombával készítve

2021. június 08. - Csigó Zita

Ha választhatok, hogy paradicsomos vagy tejszínes alapú legyen a tésztaszósz, általában az előbbire voksolok, kivéve például akkor, ha a tejszínhez dijoni mustár kerül. :) A mustár, a gomba (a ChefGombától) és a ceruzabab szuper jó együtt, a recept pedig irtó egyszerű. :) 

2021_06_06_034588.JPG

2021_06_06_034585.JPG

desktop297.jpg

2021_06_06_034583.JPG

Hozzávalók (4 személyre): 

35 dkg tetszőleges száraztészta (hosszabb és rövidebb fajtával is működik a recept)

só 

15 dkg ceruzabab

2 evőkanál olívaolaj 

40 dkg ChefGomba laskagomba 

2 gerezd fokhagyma 

2 dl 10%-os főzőtejszín 

4 evőkanál mustár 

2 evőkanál dijoni mustár 

kevés szerecsendió 

fél citrom kifacsart leve 

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Közben a ceruzababot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, és áttesszük hideg vízbe. 

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, és a megtisztított, csíkokra vágott gombát megpirítjuk rajta. Közben hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymákat, finoman megsózzuk.  A tejszínt összekeverjük a kétféle mustárral, ízesítjük kevés sóval és pár reszelés szerecsendióval. A serpenyőbe csorgatjuk, forralunk egyet rajta, majd az egészhez hozzákeverjük a főtt tésztát is babot. Végül citromlével frissítjük az ízét. 

desktop298.jpg

Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte! 

süti beállítások módosítása